Milanu se osladio Paketa!

Leonardo u Brazilu dogovara najboljeg igrača Gremija! Ima otkupnu klauzulu od 80. 000. 000 evra!

Fudbal 13.04.2019 | 20:15
Milanu se osladio Paketa!
Odluka vodećih ljudi Milana da se okrenu kupovini mladih igrača i stvaranju ekipe za budućnost već je dala pozitivan rezultat. Kšištof Pjontek je nastavio tamo gde je stao u Đenovi, dok je Lukas Paketa već na startu prvog evropskog iskustva pokazao raskošan talenat, što je klupsku upravu nateralo da opet pogledaju ka Brazilu i pokušaju da izvuku novo zanimljivo ime.

Pravo iz Brazila stigla je informacija da je Milanov direktor Leonardo doputovao u Porto Alegre, gde će razgovarati sa prvim čovekom Gremija Romildom Bolzanom, kako bi dogovorio transfer najboljeg igrača kluba - Evertona Soareša (23). Potpisnik ove informacije je Rodrigo Bueno, voditelj televizijske staniceFoks Sport Brazil, koji tvrdi da je Milan u najozbiljnijoj nameri da ovaj transfer završi do kraja vikenda.Everton nije stranac u tefterima Milanovih skauta, pošto se već neko vreme dovodi u vezu s klubom iz Lombardije. Nedavno je čak i sam izjavio da mu laska interesovanje Rosonera i da je spreman za transfer u Seriju A, ako ga klub zaista želi. Nekoliko dana kasnije, čini se, moglo bi sve da bude dogovoreno i završeno. 

Everton je hitronogi krilni ofanzivac, koji se odlično snalazi na oba krila, ali je prirodno više po levoj strani, iako čak može da odgovori izazovu i na mestu centarfora. Krajem prošle godine Everton se dovodio u blisku vezu s Mančester junajtedom, pošto su ga skauti gledali nekoliko puta uživo. Na kraju se ipak ništa konkretno nije dogodilo. 

Zanimljivo, Everton je preskočio sve mlađe reprezentativne selekcije Brazila i svoj debi imao prošlog septembra u A timu kod selektora Titea, koji mu je već udelio četiri nastupa za Selesao. Gremio saEvertonom ima otkupnu klauzulu na 80.000.000 evra, ali se procenjuje da će suma za obeštećenje biti drastično umanjena. Verovatno na 35.000.000 evra. Bude li se to zaista desilo, biće najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji Gremija. Barselona je prošlog leta platila 31.000.000 evra za Artura, koji se ispostavio kao odlično pojačanje. 

Leonardo bi u Brazilu trebalo da poradi i na dovođenju još jednog mladog igrača. U pitanju je desno krilo Sao Paola Antoni (19), koga Milan takođe prati nekoliko meseci. Baš kao i Everton ima "vic" u igri, klasičan je brazilski ofanzivac koji zna dosta s loptom, ali mora još dosta da radi u ostalim segmentima igre. 

Milan će napraviti dobar posao čak i ako pogodi samo sa jednim igračem.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar