У спорту лежи исконска љепота

У оквиру обиљежавања Свјетске недјеље здравља у Угљевику је одржана спортска манифестација „Круг здравља“. Малишани Дјечијег вртића „Душко Радовић“, Школице спорта „Мали шампиони“, те ученици основне и средње школе, као и бројни грађани, бициклима и ролерима обишли круг дужине 1. 000 метара и указали на битност бављења спортом.

Република Српска 05.04.2019 | 20:09
У спорту лежи исконска љепота
У спорту лежи исконска љепота. Да би дјеца израсла у здраве, способне и морално свјесне особе требало би да буду активна у својој најранијој доби. Важност физичке активности препознали су и Угљевичани. Весела дружина провозала се како би послала поруку о важности спорта.

Организатор Младен Стевановић рекао је да је главни циљ одржавања манифестације промоција спорта, здравог начина живота и указивање на битност физичке активности.

„Спојили смо корисно са лијепим, комбинацију спорта, дружења и рекреације. Учесници су дјеца свих узраста, вртићке групе, основци, средњошколци и родитељи“, рекао је Стевановић.

Он је напоменуо да манифестација није такмичарског карактера.

Стевановић је најавио и у наредном периоду промоцију спорта и важних животних вриједности.

Начелник општине Угљевик Василије Перић учествовао је у овој акцији здравља, и истакао да се „Круг здравља“ одржава на приједлог Одбора за здравље ове општине.

„Посебно ме радује да се у Угљевику млади окупљају око спорта, у бројним спортским активностима“, рекао је Перић у обраћању медијима.

Он је нагласио да сваки човјек треба да буде физички активан.

„У ери технике врло је важно учити младе спортској култури и здравом начину живота“, рекао је Перић и изразио увјерење да ће промоција здравља бити традиција у Угљевику.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар