U sportu leži iskonska ljepota

U okviru obilježavanja Svjetske nedjelje zdravlja u Ugljeviku je održana sportska manifestacija „Кrug zdravlja“. Mališani Dječijeg vrtića „Duško Radović“, Školice sporta „Mali šampioni“, te učenici osnovne i srednje škole, kao i brojni građani, biciklima i rolerima obišli krug dužine 1. 000 metara i ukazali na bitnost bavljenja sportom.

Republika Srpska 05.04.2019 | 20:09
U sportu leži iskonska ljepota
U sportu leži iskonska ljepota. Da bi djeca izrasla u zdrave, sposobne i moralno svjesne osobe trebalo bi da budu aktivna u svojoj najranijoj dobi. Važnost fizičke aktivnosti prepoznali su i Ugljevičani. Vesela družina provozala se kako bi poslala poruku o važnosti sporta.

Organizator Mladen Stevanović rekao je da je glavni cilj održavanja manifestacije promocija sporta, zdravog načina života i ukazivanje na bitnost fizičke aktivnosti.

„Spojili smo korisno sa lijepim, kombinaciju sporta, druženja i rekreacije. Učesnici su djeca svih uzrasta, vrtićke grupe, osnovci, srednjoškolci i roditelji“, rekao je Stevanović.

On je napomenuo da manifestacija nije takmičarskog karaktera.

Stevanović je najavio i u narednom periodu promociju sporta i važnih životnih vrijednosti.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić učestvovao je u ovoj akciji zdravlja, i istakao da se „Кrug zdravlja“ održava na prijedlog Odbora za zdravlje ove opštine.

„Posebno me raduje da se u Ugljeviku mladi okupljaju oko sporta, u brojnim sportskim aktivnostima“, rekao je Perić u obraćanju medijima.

On je naglasio da svaki čovjek treba da bude fizički aktivan.

„U eri tehnike vrlo je važno učiti mlade sportskoj kulturi i zdravom načinu života“, rekao je Perić i izrazio uvjerenje da će promocija zdravlja biti tradicija u Ugljeviku.



BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar