"Финикс ће тешко наћи бољег од Кокошкова!"

Новинарка магазина "Тхе Атхлетиц" о статусу Игора Кокошкова у Сансима. . .

Кошарка 09.04.2019 | 17:30
"Финикс ће тешко наћи бољег од Кокошкова!"
Игор Кокошков приводи крају дебитантску сезону у улози главног тренера једне НБА екипе.

После 18 година рада у стручним штабовима Клиперса, Детроита, Финикса, Кливленда, Орланда и Јуте, добио је прилику да предводи Финикс Сансе и у границама реалних могућности обавио добар посао.

Његов тим на крају ће вероватно имати још лошији скор него 2018, пошто тадашњих 21-61 може да достигне само ако добије све три преостале утакмице, а то са повредама десеткованим саставом тешко да ће успети.

Међутим, кључни разлози за такав резултат су очигледни и објективне су природе: први је младост и неискуство екипе (оно мало ветерана разјурено је у "трејдовима" током сезоне), други је то што су имали најлошије прве плејмејкере у лиги (измењало се више њих), а ту су и повреде водећих играча, у првом реду бека Девина Букера и ниског крила Ти Џеј Ворена.

У Америци се често не хаје за реалност, тојест, не гледа се даље од семафора и табеле, па се зато последњих недеља у медијима спекулисало да би Кокошков на крају сезоне могао да добије отказ.

О статусу српског тренера писала је Ђина Мизел, новинарка која за магазин "Тхе Атхлетиц" прати Сансе у стопу током читаве сезоне. Ево шта је одговорила на питање читаоца...

"Тешко је рећи да ли ће Игор остати јер Финикс тренутно нема решену позицију генералног менаџера. Овој франшизи дефинитивно је потребно мало стабилности на клупи, али стари клише је да сваки 'ГМ' жели да има 'свог човека', тако да ни промена тренера није искључена", пише Мизел.

Разрађујући тему, она је додала да се приликом сваког отказа треба запитати ко би могао да попуни упражњено место.

"Доказан НБА тренер тешко да би се прихватио посла, тако да би кандидати реално били помоћни тренери жељни афирмације, баш онакви какав је Игор био прошлог лета. Оно што ја знам је да играчи деле његову кошаркашку филозофију, да им се допада његово смирено понашање и како анализира утакмице на састанцима".

Новинарка је на крају истакла да се вредност Игора Кокошкова као тренера и човека најбоље види на утакмицама Финикса и Јуте, када се Србин сретне са људима из клуба у коме је претходно радио.

"У Јути га баш воле".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар