"Finiks će teško naći boljeg od Kokoškova!"

Novinarka magazina "The Athletic" o statusu Igora Kokoškova u Sansima. . .

Košarka 09.04.2019 | 17:30
"Finiks će teško naći boljeg od Kokoškova!"
Igor Kokoškov privodi kraju debitantsku sezonu u ulozi glavnog trenera jedne NBA ekipe.

Posle 18 godina rada u stručnim štabovima Klipersa, Detroita, Finiksa, Klivlenda, Orlanda i Jute, dobio je priliku da predvodi Finiks Sanse i u granicama realnih mogućnosti obavio dobar posao.

Njegov tim na kraju će verovatno imati još lošiji skor nego 2018, pošto tadašnjih 21-61 može da dostigne samo ako dobije sve tri preostale utakmice, a to sa povredama desetkovanim sastavom teško da će uspeti.

Međutim, ključni razlozi za takav rezultat su očigledni i objektivne su prirode: prvi je mladost i neiskustvo ekipe (ono malo veterana razjureno je u "trejdovima" tokom sezone), drugi je to što su imali najlošije prve plejmejkere u ligi (izmenjalo se više njih), a tu su i povrede vodećih igrača, u prvom redu beka Devina Bukera i niskog krila Ti Džej Vorena.

U Americi se često ne haje za realnost, tojest, ne gleda se dalje od semafora i tabele, pa se zato poslednjih nedelja u medijima spekulisalo da bi Kokoškov na kraju sezone mogao da dobije otkaz.

O statusu srpskog trenera pisala je Đina Mizel, novinarka koja za magazin "The Athletic" prati Sanse u stopu tokom čitave sezone. Evo šta je odgovorila na pitanje čitaoca...

"Teško je reći da li će Igor ostati jer Finiks trenutno nema rešenu poziciju generalnog menadžera. Ovoj franšizi definitivno je potrebno malo stabilnosti na klupi, ali stari kliše je da svaki 'GM' želi da ima 'svog čoveka', tako da ni promena trenera nije isključena", piše Mizel.

Razrađujući temu, ona je dodala da se prilikom svakog otkaza treba zapitati ko bi mogao da popuni upražnjeno mesto.

"Dokazan NBA trener teško da bi se prihvatio posla, tako da bi kandidati realno bili pomoćni treneri željni afirmacije, baš onakvi kakav je Igor bio prošlog leta. Ono što ja znam je da igrači dele njegovu košarkašku filozofiju, da im se dopada njegovo smireno ponašanje i kako analizira utakmice na sastancima".

Novinarka je na kraju istakla da se vrednost Igora Kokoškova kao trenera i čoveka najbolje vidi na utakmicama Finiksa i Jute, kada se Srbin sretne sa ljudima iz kluba u kome je prethodno radio.

"U Juti ga baš vole".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar