"Делфини": Да се уиграмо и прилагодимо правилима!

Селектор Србије, Дејан Савић и капитен, Филип Филиповић, разлоге пораза од Шпаније видели у добром нападу "фурије" и нешто лошијој адаптацији на нова правила.

Остали спортови 05.04.2019 | 20:10
"Делфини": Да се уиграмо и прилагодимо правилима!
Ватерполисти Србије елиминцију из борбе за медаље на Европа купу у Загребу нису доживели као трагедију. "Делфини" су у четвртфиналу поражени од Шпаније 13:12.

Завршницу турнира у престоници Хрватске схватили су као прилику да се што боље уиграју за изазове наредног лета, али и да се прилагоде на нова ватерполо правила.

Селектор Дејан Савић сматра да је шпански напад био велики проблем за "делфине" у петак на пливалишту Младости.

"Мислим да то што нисмо имали императив није утицало на нашу елиминацију, већ нисмо успели да се снађемо, а и шпански напад нам данас није допустио да победимо", рекао је Савић.

Селектор Србије изнео је занимљиво мишљење о новим правилима.

"Рекао сам, а то се у суштини и видело у прве две утакмице. Играчи су ти који ће први да се прилагоде новим правилима, па ми тренери и на крају судије."

Сличан став имао је и Филип Филиповић.

"Ово је све велика увертира за финални турнир Светске лиге. Истина је да нама Европа куп резултатски не значи, али у томе не смемо да тражимо алиби за пораз од Шпаније. Било би много боље да смо играли полуфинале и финале. Морамо да будемо искрени, пре свега према нама самима и да прихватимо пораз исто као што прихватамо победе."

Он је честитао Шпанцима за заслуженој победи.

"Нисмо успели да на најбољи начин одговоримо нападима Шпанаца, али и примени нових правила. Ту смо тренутно у заостатку, плус што и остале екипе имају позитивне стране."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар