"Delfini": Da se uigramo i prilagodimo pravilima!

Selektor Srbije, Dejan Savić i kapiten, Filip Filipović, razloge poraza od Španije videli u dobrom napadu "furije" i nešto lošijoj adaptaciji na nova pravila.

Ostali sportovi 05.04.2019 | 20:10
"Delfini": Da se uigramo i prilagodimo pravilima!
Vaterpolisti Srbije eliminciju iz borbe za medalje na Evropa kupu u Zagrebu nisu doživeli kao tragediju. "Delfini" su u četvrtfinalu poraženi od Španije 13:12.

Završnicu turnira u prestonici Hrvatske shvatili su kao priliku da se što bolje uigraju za izazove narednog leta, ali i da se prilagode na nova vaterpolo pravila.

Selektor Dejan Savić smatra da je španski napad bio veliki problem za "delfine" u petak na plivalištu Mladosti.

"Mislim da to što nismo imali imperativ nije uticalo na našu eliminaciju, već nismo uspeli da se snađemo, a i španski napad nam danas nije dopustio da pobedimo", rekao je Savić.

Selektor Srbije izneo je zanimljivo mišljenje o novim pravilima.

"Rekao sam, a to se u suštini i videlo u prve dve utakmice. Igrači su ti koji će prvi da se prilagode novim pravilima, pa mi treneri i na kraju sudije."

Sličan stav imao je i Filip Filipović.

"Ovo je sve velika uvertira za finalni turnir Svetske lige. Istina je da nama Evropa kup rezultatski ne znači, ali u tome ne smemo da tražimo alibi za poraz od Španije. Bilo bi mnogo bolje da smo igrali polufinale i finale. Moramo da budemo iskreni, pre svega prema nama samima i da prihvatimo poraz isto kao što prihvatamo pobede."

On je čestitao Špancima za zasluženoj pobedi.

"Nismo uspeli da na najbolji način odgovorimo napadima Španaca, ali i primeni novih pravila. Tu smo trenutno u zaostatku, plus što i ostale ekipe imaju pozitivne strane."

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar