Словенци Орбана виде као нацисту

Мађарска амбасада у Љубљани вербалном је нотом упозорило словеначко министарство спољних послова на 'политички неодговорну' одлуку једног словенашког седмичног листа, који је прије двије седмице на насловници објавио сатиричну карикатуру мађарског премијера Виктора Орбана с руком дигнутом у нацистички поздрав, те је словенске власти замолило за 'помоћ у избјегавању сличних инцидената убудуће', објавили су у петак словенашки медији
 

Регион 05.04.2019 | 17:46
Словенци Орбана виде као нацисту
Мађарској амбасадорици је из словеначког МИП-а поручено да се словеначке власти 'не мијешају у уређивачку политику медија', пише љубљански лист Дневник. Уредник Младине Грега Реповж у петак је, у новом броју листа, потврдио да су ове седмице и сами примили протестно писмо мађарске амбасадорице која им је поручила да су насловном карикатуром с Орбаном 'прешли све границе' и да се ради о нечувеној одлуци, 'вриједној сваког жаљења'.



Уредник Младине устврдио је како је мађарски протест због карикатура и написа у листу још један доказ да је актуална мађарска политика под Орбаном 'срамотна' за Европску унију и да је штета што његова странка Фидесз није искључена из европскепородицеи конзервативних и народних странака (ЕПП), те је истакао да је међу ријеткима који су бранили Орбана био и некадашњи словенашки премијер Јанез Јанша, Орбанов пријатељ.

Младина је, тврди Реповж, у неколико својих бројева међу осталим заправо показала 'антисемитску нарав' Орбанове владе и њену недемократичност, чиме је 'разбјеснила' мађарске власти.

Младину у Словенији сматрају медијем изразито лијеве и либералне оријентације, који се често служи сатиром и карикатуром. На споменутој насловној страници, због које је реагирала мађарска амбасада, аутор карикатуре поставио је, у друштву с мађарским премијером и предсједником странке Фидесз, и бившег словенског премијера Јанеза Јаншу те неколико чланова те странке, у позицији Орбанових 'пијуна'.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

неко

05.04.2019 17:43

Орбан је изванредан политичар, Словенија, нити је имала, нити ће имати једног политичара таквог калибра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

05.04.2019 19:59

Баш Тако.

Name

Ре неко

06.04.2019 04:43

Насмија ме ти *неко* са својим небулозама. Зато јер Словенија нема доброг политичара прогласена за најуреднију земљу на свијету. Зато јер нема добре политичаре који штите и бране своју земљу и зато јер нема добре политичаре сви хрле на рад у Словенију? Не лупетај више тако ти свега

Name

Ставио тачку

06.04.2019 05:45

Орбан је један од ријетких, који се јасно и гласно бори за опстанак хришћанства на овим просторима. Он не крије свохе ставове, додуше може му се. Њега изгледа никакви коментари не дотичу, он не да мигрантима у Мађарску и ".".

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ре неко

06.04.2019 19:13

То што си ти заљубљен у Словенију и њихове политичаре, потврда је онога да је љубав слијепа.

ОДГОВОРИТЕ