Проблеми у рају...!

Швајцарци не знају шта да раде са брендом "Федерер"?! Тенисерови суграђани би да преименују Сент Јакобс халу њему у част, али ће за то изгледа морати масно да плате најславнијем сину Базела.

Тенис 15.04.2019 | 15:30
Проблеми у рају...!
Ако мислите да је у Швајцарској све лепо и бајно, погрешили сте. Јер шта рећи о "муци" челника Базела који су намерили да преименују чувену Сент Јакобс халу по свом најпознатијем суграђанину. Наравно, шалимо се мало, али у тако уређеном друштву овакве ствари се схватају баш зато озбиљно и о њима се нашироко разглаба, од градске већнице до градске кафане.

У питању је Роџер Федерер, који су суштини није ни дао пристанак, што у суштини и не може пошто је његово име бренд, а за бренд се мора платити јер су многи уложили у његов развој. А Швајцарци баш и не би да истоваре велику лову, барем не док је њихов тениски херој жив! Нису сигурно постали толико богати расипајући злато.

"Радимо на томе да променимо име хале, има много ентузијазма, али и проблема. Пре свега многи се буне због тога што по швајцарској традицији такве ствари се раде само кад је појединац покојни, те добија неку врсту статуса националног хероја", тврди базелска политичарка Мартина Бернаскони, "Федерер је наш најпознатији амбасадор, он притом говори базелски дијалекат, овде је живео од рођења до 17. године, овде су му родитељи, пријатељи из детињства, овде је и направио прве тениске кораке. Али, он је сада бренд, а за бренд мора да се плати".

Овај "велики" проблем Базела и Сент Јакобсхале у којој се игра и чувени АТП 500 турнир где је домаћин управо Федекс, свакако ће бити ускоро решен, тврде градски већници, што ће обрадовати "напаћени" швајцарски народ.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар