Problemi u raju...!

Švajcarci ne znaju šta da rade sa brendom "Federer"?! Teniserovi sugrađani bi da preimenuju Sent Jakobs halu njemu u čast, ali će za to izgleda morati masno da plate najslavnijem sinu Bazela.

Tenis 15.04.2019 | 15:30
Problemi u raju...!
Ako mislite da je u Švajcarskoj sve lepo i bajno, pogrešili ste. Jer šta reći o "muci" čelnika Bazela koji su namerili da preimenuju čuvenu Sent Jakobs halu po svom najpoznatijem sugrađaninu. Naravno, šalimo se malo, ali u tako uređenom društvu ovakve stvari se shvataju baš zato ozbiljno i o njima se naširoko razglaba, od gradske većnice do gradske kafane.

U pitanju je Rodžer Federer, koji su suštini nije ni dao pristanak, što u suštini i ne može pošto je njegovo ime brend, a za brend se mora platiti jer su mnogi uložili u njegov razvoj. A Švajcarci baš i ne bi da istovare veliku lovu, barem ne dok je njihov teniski heroj živ! Nisu sigurno postali toliko bogati rasipajući zlato.

"Radimo na tome da promenimo ime hale, ima mnogo entuzijazma, ali i problema. Pre svega mnogi se bune zbog toga što po švajcarskoj tradiciji takve stvari se rade samo kad je pojedinac pokojni, te dobija neku vrstu statusa nacionalnog heroja", tvrdi bazelska političarka Martina Bernaskoni, "Federer je naš najpoznatiji ambasador, on pritom govori bazelski dijalekat, ovde je živeo od rođenja do 17. godine, ovde su mu roditelji, prijatelji iz detinjstva, ovde je i napravio prve teniske korake. Ali, on je sada brend, a za brend mora da se plati".

Ovaj "veliki" problem Bazela i Sent Jakobshale u kojoj se igra i čuveni ATP 500 turnir gde je domaćin upravo Fedeks, svakako će biti uskoro rešen, tvrde gradski većnici, što će obradovati "napaćeni" švajcarski narod.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar