Свима треба пружити прилику

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић са сарадницима посјетио је пластенике у оквиру Пољопривредне школе у Бијељини у којима је завршен пројекат реализације наставе у оквиру цвјећарске секције у коме су учествовали дјеца са и без сметњи у развоју.  Ово је један од пројеката који треба да покаже да су сви једнако вриједни у овом друштву и да свима треба пружити прилику и помоћ.

Република Српска 05.04.2019 | 16:15
Свима треба пружити прилику
Пластеници који су набављени у оквиру пројекта “партнерство одрживог развоја јединица локалне самоуправе Бијељина -Лангенхаген”, дио су који се користи у оквиру практичне наставе у Пољопривредној школи у Бијељини. Управо ту дјеца са и без сметњи у развоју уче да раде и функционишу заједно, да стичу нова сазнања и прије свега живе без предрасуда поштујући различитости.

- Акценат је на инклузији, додаје Анкица Тодоровић из Одсјека за локални економски развој И европске интеграције.

 Мићо Мићић, градоначелник Бијељине. овом приликом представио је и агенду 2030 и циљеве одрживог развоја са фокусом на инклузију.

Бавећи се заједничким радом, дружећи се са вршњацима дјеца са одређеним проблемима су постала друштвенија, док су њихови вршњаци показали висок ниво емпатије те је ово било узајамно поучно искуство, рекла је Миланка Продановић, професор агрономске групе предмета са којом су се сложили и ученици.

Ово је један од пројеката који треба да покаже да су сви једнако вриједни у овом друштву и да свима треба пружити прилику и помоћ.



БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Перо

05.04.2019 14:33

Све похвале Градонацелнику и његовој администрацији !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милијан

05.04.2019 20:18

Овај цовјек стиже свуда и богами и ради. Волили га или не али он стиже свуда и покушава да мијења ствари.

ОДГОВОРИТЕ