Svima treba pružiti priliku

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sa saradnicima posjetio je plastenike u okviru Poljoprivredne škole u Bijeljini u kojima je završen projekat realizacije nastave u okviru cvjećarske sekcije u kome su učestvovali djeca sa i bez smetnji u razvoju.  Ovo je jedan od projekata koji treba da pokaže da su svi jednako vrijedni u ovom društvu i da svima treba pružiti priliku i pomoć.

Republika Srpska 05.04.2019 | 16:15
Svima treba pružiti priliku
Plastenici koji su nabavljeni u okviru projekta “partnerstvo održivog razvoja jedinica lokalne samouprave Bijeljina -Langenhagen”, dio su koji se koristi u okviru praktične nastave u Poljoprivrednoj školi u Bijeljini. Upravo tu djeca sa i bez smetnji u razvoju uče da rade i funkcionišu zajedno, da stiču nova saznanja i prije svega žive bez predrasuda poštujući različitosti.

- Akcenat je na inkluziji, dodaje Ankica Todorović iz Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj I evropske integracije.

 Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine. ovom prilikom predstavio je i agendu 2030 i ciljeve održivog razvoja sa fokusom na inkluziju.

Baveći se zajedničkim radom, družeći se sa vršnjacima djeca sa određenim problemima su postala društvenija, dok su njihovi vršnjaci pokazali visok nivo empatije te je ovo bilo uzajamno poučno iskustvo, rekla je Milanka Prodanović, profesor agronomske grupe predmeta sa kojom su se složili i učenici.

Ovo je jedan od projekata koji treba da pokaže da su svi jednako vrijedni u ovom društvu i da svima treba pružiti priliku i pomoć.



BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pero

05.04.2019 14:33

Sve pohvale Gradonacelniku i njegovoj administraciji !

ODGOVORITE
Name

Milijan

05.04.2019 20:18

Ovaj covjek stiže svuda i bogami i radi. Volili ga ili ne ali on stiže svuda i pokušava da mijenja stvari.

ODGOVORITE