Радници тврде да су жртве система

У бањалучком Основном суду данас је одржано рочиште у предмету одређивања камате на скинута средства предузећа ’’Еуромотор’’ са рачуна предузећа ФАМ ’’Јелшинград’’ у стечају. Спорна је уплата од 900 хиљада марака због чега је затражена допуна вјештака. Некадашњи радници и мали акционари Јелшинграда тврде да су жртве криминала.

Република Српска 05.04.2019 | 15:55
Радници тврде да су жртве система
- Уплатом Владе Српске и куповином предузећа Јелшинград у стечају ми смо опљачкани, тврде некадашњи радници и мали акционари овог предузећа. Наглашавају да су све судске пресуде у њихову корист али да је главна кочница Основни суд.

‘’Не можемо спријечити њихову куповину времена, одлагање, стално траже разлоге, ми смо и прошли пут имали предизвршење. Они увијек траже неке разлоге споредне али никад не кажу да њима припадају средства. Ми ћемо дати разуман рок, ово је задње што могу играти се, ја ћу позвати јавно раднике Јелшинграда у ‘’Еуро мотор’’, позваћу предсједника Републике, министра правде и главног тужиоца. Нећемо на овоме завршити, рекао је члан Одбора повјерилаца предузећа ФАМ “Јелшинград“ Јован Кнежевић.

На данашњем рочиишту било је спорно утврђивање камате. Правни заступник предузећа ’’Еуромотор’’ Недељко Крајишник затражио је допуну мишљења вјештака економске струке што је суд прихватио.

‘’Предмет овог извршног поступка јесу камате, кашњење у уплати односно враћање средстава које су по основу рјешења о извршењу била пребачена на рачун ‘’Еуромотора’’. Вјештак је направио три-четири варијанте затезних камата међутим, једино варијанту у којој би све уплате које су вршене из ‘’Еуромотора’’ третиране као главни дуг а да се рачуна законска камата на кашњење, није израчунао што треба’’, изјавио је Крајишник.

Судија Основног суда Марела Јевтовић тразила је да се утврде све чињенице и да се предмет оконча. Неопходно је утврдити правни основ и пренос средатава на депозитни рацун министарства финанција у корист предузећа ‘’Еуромотор’’.

Суд ће од министарства тразити одговор кад је и ко извршио уплату од 900 хиљада марака али и податак банке која је изврсила пренос средстава.

Ново роциште заклазано је за петак 12.април.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Директ

05.04.2019 13:56

Зртве накарадног система.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стево

05.04.2019 14:50

Све је "закувао" судија Небојса Пејовиц који је наредио скидање новца са депозитног рацуна Јелсинграда у корист Еуромотора без сагласности Стецајног судије,а овај није смио ни да се јави,вец пустио раднике да се сами боре.

Name

Били

05.04.2019 14:51

Цудо да полиција није интервенисала. Близи се смак свијета. Ниста добро да се цује.

Name

Дј

05.04.2019 14:16

ДА.РАДНИЦИ.ТО.ЈЕСТЕ.СРЕДЊА.КЛАСА.КОЈЕ.ВИСЕ.НЕМА..СУ.ЗРТВЕ.ОВОГ.СИСТЕМА..НАЗАЛОСТ.ДАНАС.ЈЕ.СИРОМАСНИ.И.БОГАТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

05.04.2019 16:44

Извор зла на свијету је дјаво,а код нас Додик и снсд, кратко јасно,