Radnici tvrde da su žrtve sistema

U banjalučkom Osnovnom sudu danas je održano ročište u predmetu određivanja kamate na skinuta sredstva preduzeća ’’Euromotor’’ sa računa preduzeća FAM ’’Jelšingrad’’ u stečaju. Sporna je uplata od 900 hiljada maraka zbog čega je zatražena dopuna vještaka. Nekadašnji radnici i mali akcionari Jelšingrada tvrde da su žrtve kriminala.

Republika Srpska 05.04.2019 | 15:55
Radnici tvrde da su žrtve sistema
- Uplatom Vlade Srpske i kupovinom preduzeća Jelšingrad u stečaju mi smo opljačkani, tvrde nekadašnji radnici i mali akcionari ovog preduzeća. Naglašavaju da su sve sudske presude u njihovu korist ali da je glavna kočnica Osnovni sud.

‘’Ne možemo spriječiti njihovu kupovinu vremena, odlaganje, stalno traže razloge, mi smo i prošli put imali predizvršenje. Oni uvijek traže neke razloge sporedne ali nikad ne kažu da njima pripadaju sredstva. Mi ćemo dati razuman rok, ovo je zadnje što mogu igrati se, ja ću pozvati javno radnike Jelšingrada u ‘’Euro motor’’, pozvaću predsjednika Republike, ministra pravde i glavnog tužioca. Nećemo na ovome završiti, rekao je član Odbora povjerilaca preduzeća FAM “Jelšingrad“ Jovan Knežević.

Na današnjem ročiištu bilo je sporno utvrđivanje kamate. Pravni zastupnik preduzeća ’’Euromotor’’ Nedeljko Krajišnik zatražio je dopunu mišljenja vještaka ekonomske struke što je sud prihvatio.

‘’Predmet ovog izvršnog postupka jesu kamate, kašnjenje u uplati odnosno vraćanje sredstava koje su po osnovu rješenja o izvršenju bila prebačena na račun ‘’Euromotora’’. Vještak je napravio tri-četiri varijante zateznih kamata međutim, jedino varijantu u kojoj bi sve uplate koje su vršene iz ‘’Euromotora’’ tretirane kao glavni dug a da se računa zakonska kamata na kašnjenje, nije izračunao što treba’’, izjavio je Krajišnik.

Sudija Osnovnog suda Marela Jevtović trazila je da se utvrde sve činjenice i da se predmet okonča. Neophodno je utvrditi pravni osnov i prenos sredatava na depozitni racun ministarstva financija u korist preduzeća ‘’Euromotor’’.

Sud će od ministarstva traziti odgovor kad je i ko izvršio uplatu od 900 hiljada maraka ali i podatak banke koja je izvrsila prenos sredstava.

Novo rocište zaklazano je za petak 12.april.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Direkt

05.04.2019 13:56

Zrtve nakaradnog sistema.

ODGOVORITE
Name

Stevo

05.04.2019 14:50

Sve je "zakuvao" sudija Nebojsa Pejovic koji je naredio skidanje novca sa depozitnog racuna Jelsingrada u korist Euromotora bez saglasnosti Stecajnog sudije,a ovaj nije smio ni da se javi,vec pustio radnike da se sami bore.

Name

Bili

05.04.2019 14:51

Cudo da policija nije intervenisala. Blizi se smak svijeta. Nista dobro da se cuje.

Name

Dj

05.04.2019 14:16

DA.RADNICI.TO.JESTE.SREDNJA.KLASA.KOJE.VISE.NEMA..SU.ZRTVE.OVOG.SISTEMA..NAZALOST.DANAS.JE.SIROMASNI.I.BOGATI

ODGOVORITE
Name

A

05.04.2019 16:44

Izvor zla na svijetu je djavo,a kod nas Dodik i snsd, kratko jasno,