Новица Величковић: Само да почне!

Једини начин је да даш све од себе. . .  “Велика је тензија, али плаћен си за то”, каже капитен Партизана.

Кошарка 05.04.2019 | 16:30
Новица Величковић: Само да почне!
У Хумској 1 као на иглама. Једва чекају црно-бели да почне мајсторица полуфиналнсе серије АБА лиге, да се у још једном вечитом дербију провери ко је бољи, ко заслужује борбу за пехар, самим тим и улазницу за Евролигу.

После 1:1 наредна утакмица (субота, 18 часова) све решава. Малтене меч сезоне.

“Сви знамо шта носи и односи овај меч. Волео бих да пружимо максимум, да када се заврши можемо мирне главе да кажемо да смо пружили  све од себе. Кад год смо одиграли максимално били смо на добром резултату. То је једино што желим од саиграча. Утакмица је спакована у 40 минута, велики је притисак, тензија, али, плаћен си за то. То је гушт дербија и овог посла посла“, рекао је Новица Величковић.

Капитен Парног ваљка је и даље ровит после повреде у првој утакмици, међутим, ако је издржао другу, извесно ће на паркет и у трећој.

“Сигурно да ми је највише пријао овај  период од седам дана. Дао сам све да будем са екипом. Да је било на два дана питање је да ли бих могао да извучем. Много волим своје  саиграче, имамо добро заједништво, добру екипу. Урадио бих  све за њих. Момци су зрели и храбри, седам дана размишљаш  о утакмици, само да дође и да почне“.

Партизан има младу екипу, а може бити да је баш тај полет, понекад и инат, позитивна спортска дрскост, фактор на који црно-бели највише рачунају.

“Доста времена проводим са млађим саиграчима. Кроз каријеру  покушавам да им кажем да максимум о коме сам причао  може само добро да им донесе. Посевећеност може да помера границе. Једини начин да пребродиш страх и храброст је да даш све од себе. Буквално све! Да 40 минута даш себе за екипу  и то ће ти  донети само добре ствари у овом спорту“.

Подсетио је Новица да су обе утакмице биле резултатски тесне.

“Прва са много кошева, друга са мало.  Један посед може да окрене утакмицу, један екстра кош у нападу. Размишљам само да почне, више ми је… Оно... Да дође само више ова трећа“, додао јеВеличковић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар