Novica Veličković: Samo da počne!

Jedini način je da daš sve od sebe. . .  “Velika je tenzija, ali plaćen si za to”, kaže kapiten Partizana.

Košarka 05.04.2019 | 16:30
Novica Veličković: Samo da počne!
U Humskoj 1 kao na iglama. Jedva čekaju crno-beli da počne majstorica polufinalnse serije ABA lige, da se u još jednom večitom derbiju proveri ko je bolji, ko zaslužuje borbu za pehar, samim tim i ulaznicu za Evroligu.

Posle 1:1 naredna utakmica (subota, 18 časova) sve rešava. Maltene meč sezone.

“Svi znamo šta nosi i odnosi ovaj meč. Voleo bih da pružimo maksimum, da kada se završi možemo mirne glave da kažemo da smo pružili  sve od sebe. Kad god smo odigrali maksimalno bili smo na dobrom rezultatu. To je jedino što želim od saigrača. Utakmica je spakovana u 40 minuta, veliki je pritisak, tenzija, ali, plaćen si za to. To je gušt derbija i ovog posla posla“, rekao je Novica Veličković.

Kapiten Parnog valjka je i dalje rovit posle povrede u prvoj utakmici, međutim, ako je izdržao drugu, izvesno će na parket i u trećoj.

“Sigurno da mi je najviše prijao ovaj  period od sedam dana. Dao sam sve da budem sa ekipom. Da je bilo na dva dana pitanje je da li bih mogao da izvučem. Mnogo volim svoje  saigrače, imamo dobro zajedništvo, dobru ekipu. Uradio bih  sve za njih. Momci su zreli i hrabri, sedam dana razmišljaš  o utakmici, samo da dođe i da počne“.

Partizan ima mladu ekipu, a može biti da je baš taj polet, ponekad i inat, pozitivna sportska drskost, faktor na koji crno-beli najviše računaju.

“Dosta vremena provodim sa mlađim saigračima. Kroz karijeru  pokušavam da im kažem da maksimum o kome sam pričao  može samo dobro da im donese. Posevećenost može da pomera granice. Jedini način da prebrodiš strah i hrabrost je da daš sve od sebe. Bukvalno sve! Da 40 minuta daš sebe za ekipu  i to će ti  doneti samo dobre stvari u ovom sportu“.

Podsetio je Novica da su obe utakmice bile rezultatski tesne.

“Prva sa mnogo koševa, druga sa malo.  Jedan posed može da okrene utakmicu, jedan ekstra koš u napadu. Razmišljam samo da počne, više mi je… Ono... Da dođe samo više ova treća“, dodao jeVeličković.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar