СП: Приоритет је напредак Српске

Министри у Влади Републике Српске из Социјалистичке партије одржали су прес конференцију на којој су представљени резултати рада министарстава енергетике и рударства, породице, омладине и спорта, те рада и борачко инвалидске заштите.

Република Српска 05.04.2019 | 14:01
СП: Приоритет је напредак Српске
Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић нагласио је да је дјеловање министара из Социјалистичке партије у складу са циљевима Владе Републике Српске али и у складу са закључцима Конгреса Социјалистичке партије који се односе на најважнији сегмент, а то је економски развој Републике Српске.

Као конкретне резултате дјеловања Министарства енергетике и рударства у првих 100 дана, Ђокић је навео бројне активности на реализацији и припреми пројеката из области хидроенергетике, са нагласком на појачану сарадњу са Србијом, посебно у пројектима хидроелектрана у горњем току Дрине.

- Министарство је такође подстицало градњу малих хидроелектрана, као и соларних и вјетроелектрана. У првих 100 дана , кроз активности контроле, раскинуто је више концесија због непоштовања одредби концесионих уговора. У овом периоду такође је извршена измјена Закона о обновљивим изворима енергије, а дефинисан је и начин развоја гасификације - каже Ђокић.

Министар породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске Соња Давидовић истакла је да су активности министарства у првих 100 дана биле усмјерене на стварање законских оквира за унапријеђење стања у ресорима за које је надлежно ово министарство.

- Циљ министарства је доношење најквалитетнијег Закона о спорту, уз учешће спортиста, струке и свих заинстересованих грађана. Јавне расправе и округли столови биће одржани у 6 регија у Републици Српској, а од велике помоћи су и искуства из Србије, која је члановима радне групе на недавно одржаном састанку пренио министар омладине и спорта у Влади Србије Вања Удовичић.

Министарство такође стоји иза иницијативе да се Законом о инспекцијама уведе инспектор за спорт. Формиран је нови сазив Савјета за демографску политику, потписано је више споразума са Србијом о сарадњи на пројектима популационе политике, подршке младима и спорта, а у новом Закону о заштити од насиља у породици, уведена је измјена да ће насиље бити третирано као кривично, умјесто као до сада, прекршајно дјело - каже Давидовићева.

Министар Душко Милуновић истакао је посебну важност Акционог плана за запошљавање, који предвиђа улагање од 16 милиона марака за подстицање запошљавања у Српској, као и више уредби којима се регулише статус бораца и лица са инвалидитетом у Српској.

- Министарство рада и борачко инвалидске заштите релизовало је и започело бројне пројекте између којих се издваја и припрема Закона о посредовању у запошљавању, који за циљ има раздвајање активних тражиоца посла од оних који су на бироу за запошљавање због осигурања или других разлога - истиче Милуновић.



БН ТВ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Горан

05.04.2019 12:35

Ви баш као да сте сад дошли на власт. Као ви нешто припремате и планирате и мијењате а стомак ме заболи кад видим овакве наслове ... Немојте ви више "бринути" за Српску... Ајте мало брините о својим члановима и њиховим потомцима с обзиром да крадете од кад постојите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Узас

05.04.2019 13:35

Он са куповним образобањем не силази са министарских фотеља,сјwсти је јесино сто зна.Морал и стуцност су за њега мисаоне именице. Зато смо и потонули у сваком смислу.

Name

модрицанин

05.04.2019 12:46

Ови су дно дна. Нема даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

игор

05.04.2019 13:05

Има запад

Name

Дно

05.04.2019 13:53

ал најцрње. краду паре преко пројеката министарства и кампању раде. дно

Name

ЗЗ

05.04.2019 14:06

Најобицнији смецари, само гледају гдје ће шта украсти. Бозе сацувај

Name

АрсенијеТхеГреатест

05.04.2019 23:06

Овде има и дно од тог "дно дна",... тонемо сигурно и то је реалност!

Name

ПЕНДРЕК

05.04.2019 13:00

КО ЈЕ УБИО ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА? Додик, Лукач, Илић, Тегелтија, Ћулум, Рађен, у сарадњи са осталим службеним лицима полиције, убицама и криминалцима мупа рс...... продали су оружје, ваше, од запљене итд (премјештали складишта и мијењали за обичне штангле) а послије тога пребацили у биткоине! Тренутно на располагању им је преко 9 милијарди еура. Међутим, вјеровали или не, те милијарде су мале о чему се овдје заправо ради! ! ! Давидов лаптоп је њима много важан јер имају важни подаци везани за њих а поготово малог Ћулума! !! Сад увођењем нових закона штите своја дјела да могу наставити са криминалом, прањем пара, рекетирањем, отмицама, малтретирањима и убиствима. Ово није зајебанција већ још једно упозорење. Хвала!.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

05.04.2019 13:18

Ови су најјаци . Као да зиве на другој планети .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

05.04.2019 13:42

Годинама дрзе иста министарства само да сване овом народу и да се уради прwва ревизија да виде сви колико су покрали пара из министарстава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људиии

05.04.2019 14:18

Ови као да су сад досли па крецу !а пљацјају немилосрдно овај народ !!!!има ли закона ревизије медјунатодне да се стане у крај овом лоповлуку !!која дрскост и бахатост !!

Name

ЈЈ

05.04.2019 14:37

Само да падне власт овог дјокица треба добро преиспитати

Name

Милован Церек

05.04.2019 13:44

написа књигу "У раљама монструма" .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.04.2019 14:46

Ма хајде ! Напредак Српске ? Са вама? Па први април је био прекјучер

ОДГОВОРИТЕ