SP: Prioritet je napredak Srpske

Ministri u Vladi Republike Srpske iz Socijalističke partije održali su pres konferenciju na kojoj su predstavljeni rezultati rada ministarstava energetike i rudarstva, porodice, omladine i sporta, te rada i boračko invalidske zaštite.

Republika Srpska 05.04.2019 | 14:01
SP: Prioritet je napredak Srpske
Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić naglasio je da je djelovanje ministara iz Socijalističke partije u skladu sa ciljevima Vlade Republike Srpske ali i u skladu sa zaključcima Kongresa Socijalističke partije koji se odnose na najvažniji segment, a to je ekonomski razvoj Republike Srpske.

Kao konkretne rezultate djelovanja Ministarstva energetike i rudarstva u prvih 100 dana, Đokić je naveo brojne aktivnosti na realizaciji i pripremi projekata iz oblasti hidroenergetike, sa naglaskom na pojačanu saradnju sa Srbijom, posebno u projektima hidroelektrana u gornjem toku Drine.

- Ministarstvo je takođe podsticalo gradnju malih hidroelektrana, kao i solarnih i vjetroelektrana. U prvih 100 dana , kroz aktivnosti kontrole, raskinuto je više koncesija zbog nepoštovanja odredbi koncesionih ugovora. U ovom periodu takođe je izvršena izmjena Zakona o obnovljivim izvorima energije, a definisan je i način razvoja gasifikacije - kaže Đokić.

Ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Sonja Davidović istakla je da su aktivnosti ministarstva u prvih 100 dana bile usmjerene na stvaranje zakonskih okvira za unaprijeđenje stanja u resorima za koje je nadležno ovo ministarstvo.

- Cilj ministarstva je donošenje najkvalitetnijeg Zakona o sportu, uz učešće sportista, struke i svih zainsteresovanih građana. Javne rasprave i okrugli stolovi biće održani u 6 regija u Republici Srpskoj, a od velike pomoći su i iskustva iz Srbije, koja je članovima radne grupe na nedavno održanom sastanku prenio ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić.

Ministarstvo takođe stoji iza inicijative da se Zakonom o inspekcijama uvede inspektor za sport. Formiran je novi saziv Savjeta za demografsku politiku, potpisano je više sporazuma sa Srbijom o saradnji na projektima populacione politike, podrške mladima i sporta, a u novom Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici, uvedena je izmjena da će nasilje biti tretirano kao krivično, umjesto kao do sada, prekršajno djelo - kaže Davidovićeva.

Ministar Duško Milunović istakao je posebnu važnost Akcionog plana za zapošljavanje, koji predviđa ulaganje od 16 miliona maraka za podsticanje zapošljavanja u Srpskoj, kao i više uredbi kojima se reguliše status boraca i lica sa invaliditetom u Srpskoj.

- Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite relizovalo je i započelo brojne projekte između kojih se izdvaja i priprema Zakona o posredovanju u zapošljavanju, koji za cilj ima razdvajanje aktivnih tražioca posla od onih koji su na birou za zapošljavanje zbog osiguranja ili drugih razloga - ističe Milunović.BN TV

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Goran

05.04.2019 14:35

Vi baš kao da ste sad došli na vlast. Kao vi nešto pripremate i planirate i mijenjate a stomak me zaboli kad vidim ovakve naslove ... Nemojte vi više "brinuti" za Srpsku... Ajte malo brinite o svojim članovima i njihovim potomcima s obzirom da kradete od kad postojite

ODGOVORITE
Name

Uzas

05.04.2019 15:35

On sa kupovnim obrazobanjem ne silazi sa ministarskih fotelja,sjwsti je jesino sto zna.Moral i stucnost su za njega misaone imenice. Zato smo i potonuli u svakom smislu.

Name

modricanin

05.04.2019 14:46

Ovi su dno dna. Nema dalje.

ODGOVORITE
Name

igor

05.04.2019 15:05

Ima zapad

Name

Dno

05.04.2019 15:53

al najcrnje. kradu pare preko projekata ministarstva i kampanju rade. dno

Name

ZZ

05.04.2019 16:06

Najobicniji smecari, samo gledaju gdje će šta ukrasti. Boze sacuvaj

Name

ArsenijeTheGreatest

06.04.2019 01:06

Ovde ima i dno od tog "dno dna",... tonemo sigurno i to je realnost!

Name

PENDREK

05.04.2019 15:00

KO JE UBIO DAVIDA DRAGIČEVIĆA? Dodik, Lukač, Ilić, Tegeltija, Ćulum, Rađen, u saradnji sa ostalim službenim licima policije, ubicama i kriminalcima mupa rs...... prodali su oružje, vaše, od zapljene itd (premještali skladišta i mijenjali za obične štangle) a poslije toga prebacili u bitkoine! Trenutno na raspolaganju im je preko 9 milijardi eura. Međutim, vjerovali ili ne, te milijarde su male o čemu se ovdje zapravo radi! ! ! Davidov laptop je njima mnogo važan jer imaju važni podaci vezani za njih a pogotovo malog Ćuluma! !! Sad uvođenjem novih zakona štite svoja djela da mogu nastaviti sa kriminalom, pranjem para, reketiranjem, otmicama, maltretiranjima i ubistvima. Ovo nije zajebancija već još jedno upozorenje. Hvala!.

ODGOVORITE
Name

Igor

05.04.2019 15:18

Ovi su najjaci . Kao da zive na drugoj planeti .

ODGOVORITE
Name

Banja luka

05.04.2019 15:42

Godinama drze ista ministarstva samo da svane ovom narodu i da se uradi prwva revizija da vide svi koliko su pokrali para iz ministarstava

ODGOVORITE
Name

Ljudiii

05.04.2019 16:18

Ovi kao da su sad dosli pa krecu !a pljacjaju nemilosrdno ovaj narod !!!!ima li zakona revizije medjunatodne da se stane u kraj ovom lopovluku !!koja drskost i bahatost !!

Name

JJ

05.04.2019 16:37

Samo da padne vlast ovog djokica treba dobro preispitati

Name

Milovan Cerek

05.04.2019 15:44

napisa knjigu "U raljama monstruma" .

ODGOVORITE
Name

Re

05.04.2019 16:46

Ma hajde ! Napredak Srpske ? Sa vama? Pa prvi april je bio prekjučer

ODGOVORITE