"Само још Јуве и Интер могу да га приуште!"

Талентовани везиста Роме, Николо Зањоло, одушевио је све ове сезоне, а већ су кренуле лицитације у који клуб би могао да се пресели на крају сезоне.

Фудбал 13.04.2019 | 11:00
"Само још Јуве и Интер могу да га приуште!"
Отац Никола Зањола (19), талентованог фудбалера Роме, који игра сјајно ове сезоне, изјавио је да, осим "вучице", његовог сина у Серији А могу да приуште још само Јувентус и Интер.

Зањоло је прошлог љета из редова "неразура" прешао у Рому, као дио договора око Рађе Наинголана, који је отишао у супротном смјеру, али тата Игор не искључује повратак свог сина на "Ђузепе Меацу".

Рома се мучи ове сезоне, никако да дође у ситуацију да искористи киксеве ривала у борби за Лигу шампиона, а уколико не избори пласман у најјаче европско клупско такмичење, извјесно је да ће на љето морати поново да продаје најбоље играче, а Зањоло је свакако један од њих.

"Недавно је мој син долазио овамо (породични бар у Ла Специји) и није могао да приушти себи ни доручак. Упркос свим дешавањима, Николо је остао скроман, ногама чврсто на земљи", рекао је Зањолов отац Иван.

Свјестан је да ће, како буде сазријевао, Николу расти и амбиције.

Планирано је да на истеку сезоне продужи уговор с Ромом, али то сигурно не значи да ће остати на римском "Олимпику".

"Прије свега, било то у Роми или Лос Анђелес Галаксију, нада се да ће у годинама које слиједе почети да осваја трофеје. Продужиће уговор са Ромом, тамо му је добро. У великом је клубу, захвалан је клубу и саиграчима, нарочито оним најискуснијим, од Едина Џеке, до Данијелеа Де Росија и Алесандра Флоренција. Много му помажу да одрасте."

Из дана у дан помињу се имена клубова у које би Зањоло могао да пређе.

"Нон стоп појављују се нови менаџери, али то је дио игре. Упркос продужењу уговора с Ромом, Николо ће се и даље повезивати са бројним клубовима. Прије свега, надамо се да ће се Рома квалификовати за Лигу шампиона. Чак и без тога, не мора да значи да ће морати да 'жртвује' мог сина. Вјерујем да клуб жели да га задржи. Ако то не буде случај, видјећемо која је најбоља опција. С обзиром на све чињенице, не вјерујем да у Италији постоји много клубова који могу да га приуште. По мени, то су само још Јувентус и Интер", нагласио је Зањоло сениор.

Ипак, према свим изјавама које се претходних дана могу прочитати у италијанским медијима, јасно је да Зањолов отац у будућности свог сина види у неком јачем клубу од Роме.

"Волио бих да постане шампион. И не би ми сметало да га видим да игра са најбољим, попут Лионела Месија, Кристијана Роналда, Килијана Мбапеа или Нејмара. Отворени смо и ако буде разговора међу клубовима, одлучићемо на љето. Николови приоритети су Лига шампиона и У-21 Европско првенство", закључио је Игор Зањоло.

Зањоло ће почетком јула напунити 20 година, а ове сезоне сјајним партијама привукао је велику пажњу на себе.

ПОГБА

"Поређење са Полом Погбом, у смислу карактеристика, постоји. И Николо је свестран играч. Али, очигледно, све је у складу са пропорцијама. Погба је свјетски шампион, а мој син још увијек дјечак", искрен је Николов отац Игор.

Одиграо је 21 меч у Серији А и постигао четири гола, док је у Лиги шампиона два пута био стријелац на седам мечева.

Иако у то вријеме још није ни дебитовао за сениорски тим, било Интера или Роме, селектор "азура" Роберто Манћини у септембру прошле године позвао је на окупљање репрезентације Италије, што довољно говори о каквом таленту се ради.

"Највећу захвалност дугујем Роберту Манћинију, који је усмјерио мог сина на прави пут, док је Еузебио Ди Франческо био довољно храбар да га стави у тим на 'Сантијаго Бернабеуу' против таквих шампиона попут Модрића и Кроса."

Офанзивном везисти "вучице", према Трансфермаркту, тржишна вриједност процијењена је на 40 милиона евра.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар