То је једино логично: Меси у Барселони до краја!

Завршиће се тамо где је и почело, ако то Лео буде желео.  Нови уговор – Меси до краја каријере у Барселони! ФК Барселона планира да понуди нови уговор Лионелу Месију и остави га на Ноу Кампу до краја каријере, најавио је председник клуба Ђозеп Марија Бертомеу.

Фудбал 09.04.2019 | 18:00
То је једино логично: Меси у Барселони до краја!
Лионел Меси носиће плаво-црвено од почетка до краја каријере и потом ући у "клуб фудбалских џентлмена".

Каталонски гигант Барселона планира да понуди нови уговор најбољем фудбалеру света и задржи га на "Ноу Кампу" до краја каријере, најавио је председник клуба Ђозеп Марија Бертомеу.

Аргентинац је крајем 2017. године, уз рекордну плату од чак 50 милиона евра годишње, потписао уговор са Барселоном до 2021. године, али у Барселони желе да се додатно осигурају.

"Хоћемо да има јако дугу каријеру и да уживамо са њим. Лионел је успео да сруши све границе, сви му се диве и аплаудирају му чак и ривалски навијачи. Идеја је да му понудимо нови уговор", рекао је Бертомеу за ЕСПН.

Меси је са Барселоном освојио све што се могло освојити, а издвајају се четири титуле у УЕФА лиги шампиона и чак девет у шпанској Ла Лиги.
Петроструки најбољи фудбалер света у досадашњој професионалној каријери играо је само за Барселону, чији је најбољи стрелац у историји клуба.

"Меси је и даље млад, сви видимо колико још може, а има само две године до краја уговора. Лео стално напредује и верујем да је доста успешних година испред њега. У наредним месецима сешћемо да се договоримо за остане дуже у Барселони".

Бертомеу је упоредио Месија са легендарним Бразилцем Пелеом, који је био "застава" Сантоса.

"Меси је променио читав смисао Барселоне, увек држи клуб у врху и тежи само трофејима. Он је човек за један клуб. Однос са Барселоном је више од терена, биће вечан. Желимо да остане у Барселони и по завршетку каријере", закључио је први човек Барселоне.

Икона каталонског клуба увелико је постигла 594 гола уз 250 асистенција на 674 утакмице у плаво-црвеном.

Само ове сезоне, 31-годишњак са капитенском траком на руци дао је 42 гола.

Барселона га је примила у "Ла Масију" 2001. и пристала да финансира скуп третман поремећаја хормона раста, због чега је са 13 година морао да напусти Аргентину и тренинге Њуелс олд бојса.

Његов отац Хорхе повео је талентованог сина на пут из Росарија у Шпанију, у нади да ће неко препознати Леов таленат, након што више није имао новца да обезбеди сину скуп третман суплементима и витаминима.

Да у њему има нечега помислио је легендарни фудбалер, тренер и директор Барселоне, Карлос Рексач, који је и сам дошао у клуб као дечак од 12 година.

После разговора са Хорхеом Месијем у једном ресторану у Барселони, њих двојица потписала су уговор на салвети и већ наредног дана мали Лео задужио је опрему и собу у "Ла Масији".

Остало је историја...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар