To je jedino logično: Mesi u Barseloni do kraja!

Završiće se tamo gde je i počelo, ako to Leo bude želeo.  Novi ugovor – Mesi do kraja karijere u Barseloni! FK Barselona planira da ponudi novi ugovor Lionelu Mesiju i ostavi ga na Nou Kampu do kraja karijere, najavio je predsednik kluba Đozep Marija Bertomeu.

Fudbal 09.04.2019 | 18:00
To je jedino logično: Mesi u Barseloni do kraja!
Lionel Mesi nosiće plavo-crveno od početka do kraja karijere i potom ući u "klub fudbalskih džentlmena".

Katalonski gigant Barselona planira da ponudi novi ugovor najboljem fudbaleru sveta i zadrži ga na "Nou Kampu" do kraja karijere, najavio je predsednik kluba Đozep Marija Bertomeu.

Argentinac je krajem 2017. godine, uz rekordnu platu od čak 50 miliona evra godišnje, potpisao ugovor sa Barselonom do 2021. godine, ali u Barseloni žele da se dodatno osiguraju.

"Hoćemo da ima jako dugu karijeru i da uživamo sa njim. Lionel je uspeo da sruši sve granice, svi mu se dive i aplaudiraju mu čak i rivalski navijači. Ideja je da mu ponudimo novi ugovor", rekao je Bertomeu za ESPN.

Mesi je sa Barselonom osvojio sve što se moglo osvojiti, a izdvajaju se četiri titule u UEFA ligi šampiona i čak devet u španskoj La Ligi.
Petrostruki najbolji fudbaler sveta u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri igrao je samo za Barselonu, čiji je najbolji strelac u istoriji kluba.

"Mesi je i dalje mlad, svi vidimo koliko još može, a ima samo dve godine do kraja ugovora. Leo stalno napreduje i verujem da je dosta uspešnih godina ispred njega. U narednim mesecima sešćemo da se dogovorimo za ostane duže u Barseloni".

Bertomeu je uporedio Mesija sa legendarnim Brazilcem Peleom, koji je bio "zastava" Santosa.

"Mesi je promenio čitav smisao Barselone, uvek drži klub u vrhu i teži samo trofejima. On je čovek za jedan klub. Odnos sa Barselonom je više od terena, biće večan. Želimo da ostane u Barseloni i po završetku karijere", zaključio je prvi čovek Barselone.

Ikona katalonskog kluba uveliko je postigla 594 gola uz 250 asistencija na 674 utakmice u plavo-crvenom.

Samo ove sezone, 31-godišnjak sa kapitenskom trakom na ruci dao je 42 gola.

Barselona ga je primila u "La Masiju" 2001. i pristala da finansira skup tretman poremećaja hormona rasta, zbog čega je sa 13 godina morao da napusti Argentinu i treninge Njuels old bojsa.

Njegov otac Horhe poveo je talentovanog sina na put iz Rosarija u Španiju, u nadi da će neko prepoznati Leov talenat, nakon što više nije imao novca da obezbedi sinu skup tretman suplementima i vitaminima.

Da u njemu ima nečega pomislio je legendarni fudbaler, trener i direktor Barselone, Karlos Reksač, koji je i sam došao u klub kao dečak od 12 godina.

Posle razgovora sa Horheom Mesijem u jednom restoranu u Barseloni, njih dvojica potpisala su ugovor na salveti i već narednog dana mali Leo zadužio je opremu i sobu u "La Masiji".

Ostalo je istorija...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar