Шта нам доносе зреле године?

Да ли сте знали за ове промјене? Ево који дијелови тијела с годинама расту, а који се смањују.

Здравље 05.04.2019 | 13:42
Шта нам доносе зреле године?

Поједини дијелови наше фигуре с годинама потпуно мијењају облик. Коса нам с временом сједи и добијамо боре, што је сасвим нормално, али то није све.

Да ли сте знали за ове промјене? Ево који дијелови тијела с годинама расту, а који се смањују.

Нос постаје већи

Током живота, код већине људи нос се повећа, а разлог је следећи: ткиво, мишићи и хрскавица око носа се преобликују. Између 50 и 60 година долази до највеће промјене код носа попут оне када се врх носа мало савије према доле.

Бокови се сузе

Жене, а посебно оне које имају врло женствену средину тијела, закључиле су да се с годинама струк рашири, а бокови сузе. Ипак, можда тако визуелно дјелује, да ако нам нарасте струк, бокови аутоматски изгледају уже?

Трепавице постану краће

Док са 20 или 30 година имамо трепавице на чијој дужини нам многи завиде, длачице с годинама постају све краће. Често су разлог за то различите алергије, недовољна нега или поремећена функција штитне жлијезде. Како год: трепавице у старости постају тање и краће.

Стопала се повећају

Заправо, стопала не постају дужа, него пљоснатија. Лигаменти и тетиве у стопалима постају с годинама нестабилнији, па се стопало издужује и шири. Дакле, може се догодити да одједном носимо чак и два броја веће ципеле.

Отисак прстију се мијења

Из разних филмова смо научили да нас отисак прстију прати цио живот. Научници из Калифорније су 2015. године доказали супротно. Истраживали су отиске прстију код око 15.000 људи и тако открили да се наши отисци могу промијенити с годинама.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пипс

05.04.2019 18:33

Ништа лијепо. Али је тако и треба прихватити ту чињеницу.

ОДГОВОРИТЕ