Сума Партизану!

Макаби из Хаифе неће откупити уговор омаленог везисте.

Фудбал 09.04.2019 | 20:15
Сума Партизану!
Сејдуба Сума (27) вратиће се у јуну у Београд са одиграних 182 минута у сезони 2018/19.

Медији у Израелу искључују могућност да Макаби из Хаифе наредног лета откупи уговор омаленог везисте из Гвинеје, који је у јуну прошле године отишао на позајмицу у нади да ће тако "оживети" каријеру и повратити форму која га је учинила најскупље плаћеним фудбалером у историји Партизана.

Испоставило се да је Сума у дресу другопласираног тима израелског шампионата одиграо седам утакмица, забележио једну асистенцију и "нестао са радара" прошлог децембра, од када га тренер Марко Балбул није више користио.

Сума ће се сасвим извесно појавити на прозивци црно-белих пред старт сезоне 2019/20, последње која га уговором веже за клуб из Хумске.

У последњу сезону уговора са црно-белима Сума ће ући са шест погодака и три асистенције на 40 утакмица.

Партизан је платио Словану из Братиславе 1,65 милиона евра за Сумин уговор, након што је дриблер забележио 37 голова и 16 асистенција на 110 наступа за словачки клуб.

Међутим, у црно-белом дресу мучио се током целе сезоне 2017/18 код тренера Мирослава Ђукића, који је одлучио да му пружи шансу и на старту наредне после одрађених припрема са остатком тима. Мало тога се променило у његовој игри прошлог лета, а после два наступа код Ђукићевог наследника Зорана Мирковића уследила је и позајмица.

Последњу утакмицу за Партизан одиграо је у Истанбулу у квалификацијама за Лигу Европе, када је Бешикташ победио 3:0 и оставио београдске црно-беле само са домаћим фудбалом у сезони 2018/19.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар