Suma Partizanu!

Makabi iz Haife neće otkupiti ugovor omalenog veziste.

Fudbal 09.04.2019 | 20:15
Suma Partizanu!
Sejduba Suma (27) vratiće se u junu u Beograd sa odigranih 182 minuta u sezoni 2018/19.

Mediji u Izraelu isključuju mogućnost da Makabi iz Haife narednog leta otkupi ugovor omalenog veziste iz Gvineje, koji je u junu prošle godine otišao na pozajmicu u nadi da će tako "oživeti" karijeru i povratiti formu koja ga je učinila najskuplje plaćenim fudbalerom u istoriji Partizana.

Ispostavilo se da je Suma u dresu drugoplasiranog tima izraelskog šampionata odigrao sedam utakmica, zabeležio jednu asistenciju i "nestao sa radara" prošlog decembra, od kada ga trener Marko Balbul nije više koristio.

Suma će se sasvim izvesno pojaviti na prozivci crno-belih pred start sezone 2019/20, poslednje koja ga ugovorom veže za klub iz Humske.

U poslednju sezonu ugovora sa crno-belima Suma će ući sa šest pogodaka i tri asistencije na 40 utakmica.

Partizan je platio Slovanu iz Bratislave 1,65 miliona evra za Sumin ugovor, nakon što je dribler zabeležio 37 golova i 16 asistencija na 110 nastupa za slovački klub.

Međutim, u crno-belom dresu mučio se tokom cele sezone 2017/18 kod trenera Miroslava Đukića, koji je odlučio da mu pruži šansu i na startu naredne posle odrađenih priprema sa ostatkom tima. Malo toga se promenilo u njegovoj igri prošlog leta, a posle dva nastupa kod Đukićevog naslednika Zorana Mirkovića usledila je i pozajmica.

Poslednju utakmicu za Partizan odigrao je u Istanbulu u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kada je Bešiktaš pobedio 3:0 i ostavio beogradske crno-bele samo sa domaćim fudbalom u sezoni 2018/19.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar