Најки преотео Осаку од Адидаса!

Нова звезда женског тениса од освајања УС Опена добила чак шест нових спонзора.

Тенис 15.04.2019 | 17:30
Најки преотео Осаку од Адидаса!
Ништа не успева тако као успех, "стара" је холивудска мудрост, а оно што се догађа Наоми Осакипоследњих месеци, заиста се претвара у праву лудницу.

Млада шампионка последња два гренд слема, успут и први рекет света буквално има све што је потребно за велики медијски пролаз, осим атрактивног изгледа. Али то јој не смета да јако крене ка незваничној титули наплаћеније спортисткиње света, јер 22-годишња Јапанка је од покоравања Њујорка потписала чак шест нових спонзорских уговора завршно са шокантним изласком из породице Адидаса и уласком у Најки где ју је дочекао Леброн Џејмс. У комбинацији је био и јапански Јуникло, који је раније спонзорисао Новака Ђоковића, а сада Роџера Федерера, али није прошао.

Наравно, то није први пут да се два највећа произвођача спортске опреме отимају о спортисте, но било како било, финансијски детаљи нису још транспарентни (мада тешко икада и буду), али у питању су наравно милиони. Пре великог успеха 2018. Наоми је имала само четири спонзора, од чега су два заиста мало позмата: Адидас, јапанског произвођача рекета Јонекс, Нисин Фудс и Ваувау. Али од новембра 2018. постала је део породице Шисеида, Нипон ервејза, Проктор & Гембла, Нисана и Ситизена. И наравно, Најкија који ће је опскрбљивати спортском опремом "од главе до пете" у наредних шест година.

Медијска и маркетиншка привлачност Наоми Осаке је не само у њеном спортском квалитету, већ и у наслеђу. Наиме, она је рођена у Јапану одакле јој је и мајка, али се цела породица преселила у САД када јој је било само три године. Отац јој је пореклом са Кариба, али је то је и најмање важно када се зна да се у свету белог спорта одавно чека јунак из Азије, највећег и најмногољуднијег континета. Управо тај огроман простор за продају, уз већ јасну америчку повезаност чине је неизмерно исплативом, те отуд и таква помама највећих светских компанија за њом.

На Ноами је сада само да настави да игра и расте јер квалитета има, ту нема сумње. Питање је само којим темпом ће се наставити њен развој с обзиром да је недавно направила велику грешку отпустивши човек који ју је и довео на прво место и буквално направио врхунску спортисткињу од ње, Саша Бајин. Немачки стручњак нашег порекла ју је катапултирао у стратосферу и није јасно шта је између њих пукло, па се не одбацује могућност да је то било управо због неког од нових спонзора.

Први турнир на којем ће се Осака појавити у новој опреми је Штутгарт који почиње 22. априла.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар