Najki preoteo Osaku od Adidasa!

Nova zvezda ženskog tenisa od osvajanja US Opena dobila čak šest novih sponzora.

Tenis 15.04.2019 | 17:30
Najki preoteo Osaku od Adidasa!
Ništa ne uspeva tako kao uspeh, "stara" je holivudska mudrost, a ono što se događa Naomi Osakiposlednjih meseci, zaista se pretvara u pravu ludnicu.

Mlada šampionka poslednja dva grend slema, usput i prvi reket sveta bukvalno ima sve što je potrebno za veliki medijski prolaz, osim atraktivnog izgleda. Ali to joj ne smeta da jako krene ka nezvaničnoj tituli naplaćenije sportistkinje sveta, jer 22-godišnja Japanka je od pokoravanja Njujorka potpisala čak šest novih sponzorskih ugovora završno sa šokantnim izlaskom iz porodice Adidasa i ulaskom u Najki gde ju je dočekao Lebron Džejms. U kombinaciji je bio i japanski Juniklo, koji je ranije sponzorisao Novaka Đokovića, a sada Rodžera Federera, ali nije prošao.

Naravno, to nije prvi put da se dva najveća proizvođača sportske opreme otimaju o sportiste, no bilo kako bilo, finansijski detalji nisu još transparentni (mada teško ikada i budu), ali u pitanju su naravno milioni. Pre velikog uspeha 2018. Naomi je imala samo četiri sponzora, od čega su dva zaista malo pozmata: Adidas, japanskog proizvođača reketa Joneks, Nisin Fuds i Vauvau. Ali od novembra 2018. postala je deo porodice Šiseida, Nipon ervejza, Proktor & Gembla, Nisana i Sitizena. I naravno, Najkija koji će je opskrbljivati sportskom opremom "od glave do pete" u narednih šest godina.

Medijska i marketinška privlačnost Naomi Osake je ne samo u njenom sportskom kvalitetu, već i u nasleđu. Naime, ona je rođena u Japanu odakle joj je i majka, ali se cela porodica preselila u SAD kada joj je bilo samo tri godine. Otac joj je poreklom sa Kariba, ali je to je i najmanje važno kada se zna da se u svetu belog sporta odavno čeka junak iz Azije, najvećeg i najmnogoljudnijeg kontineta. Upravo taj ogroman prostor za prodaju, uz već jasnu američku povezanost čine je neizmerno isplativom, te otud i takva pomama najvećih svetskih kompanija za njom.

Na Noami je sada samo da nastavi da igra i raste jer kvaliteta ima, tu nema sumnje. Pitanje je samo kojim tempom će se nastaviti njen razvoj s obzirom da je nedavno napravila veliku grešku otpustivši čovek koji ju je i doveo na prvo mesto i bukvalno napravio vrhunsku sportistkinju od nje, Saša Bajin. Nemački stručnjak našeg porekla ju je katapultirao u stratosferu i nije jasno šta je između njih puklo, pa se ne odbacuje mogućnost da je to bilo upravo zbog nekog od novih sponzora.

Prvi turnir na kojem će se Osaka pojaviti u novoj opremi je Štutgart koji počinje 22. aprila.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar