Газидис бира тренера Милана!

Амбициозна идеја је Покетино, али није једини! Помињу се и многа друга имена.

Фудбал 12.04.2019 | 12:00
Газидис бира тренера Милана!
Иван Газидис је стигао у Милан да пренесе искуство из Премијер лиге, а према последњим медијским извештајима и да Росонерима изабере новог тренера, јер Ђенаро Гатузо, упркос светлим тренцума, никога није убедио да је тренер за највише домете. Коријере дела Сера зато пише о малој расправи у канцеларијама Сан Сира. Миланови челници расправљају о могућим наследницима Рина Гатуза, а Газидис амбициозно предлаже Маурисија Покетина!

Кажемо амбициозно, јер се Тотенхемов тренер последњих година понајвише помињао као кандидат за клупе највећих клубова света, Реала и Манчестер јунајтеда. Није наравно ни Милан било ко на европској мапи – најблаже речено – али последњих сезона се поприлично срозао и успон је тек почео. Није још извесно ни да ли ће тим следеће сезоне играти Лигу шампиона, а вероватно ће и то утицати на избор новог тренера.

Коријере барата са још неколико већ уобичајених имена. Арсен Венгер је већ неко време тема широм Европе, Симоне Инзаги ради одличан посао у Лацију, Ђампјеро Гасперини у Аталанти, Лоран Блан је без посла, док је Маурицио Сари на излазним вратима из Челсија...

Сви они делују као много изводљивије опције од Покетиновог доласка. Али једино што би се сада могло рећи да великом вероватноћом је да Гатузо неће потрајати у Милану. Већ неко време се прича о све већем јазу шефа струке и техничког директора Леонарда и било би право изненађење ако би Гатузо и наредне сезоне остао на Милановој клупи.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар