Gazidis bira trenera Milana!

Ambiciozna ideja je Poketino, ali nije jedini! Pominju se i mnoga druga imena.

Fudbal 12.04.2019 | 12:00
Gazidis bira trenera Milana!
Ivan Gazidis je stigao u Milan da prenese iskustvo iz Premijer lige, a prema poslednjim medijskim izveštajima i da Rosonerima izabere novog trenera, jer Đenaro Gatuzo, uprkos svetlim trencuma, nikoga nije ubedio da je trener za najviše domete. Korijere dela Sera zato piše o maloj raspravi u kancelarijama San Sira. Milanovi čelnici raspravljaju o mogućim naslednicima Rina Gatuza, a Gazidis ambiciozno predlaže Maurisija Poketina!

Kažemo ambiciozno, jer se Totenhemov trener poslednjih godina ponajviše pominjao kao kandidat za klupe najvećih klubova sveta, Reala i Mančester junajteda. Nije naravno ni Milan bilo ko na evropskoj mapi – najblaže rečeno – ali poslednjih sezona se poprilično srozao i uspon je tek počeo. Nije još izvesno ni da li će tim sledeće sezone igrati Ligu šampiona, a verovatno će i to uticati na izbor novog trenera.

Korijere barata sa još nekoliko već uobičajenih imena. Arsen Venger je već neko vreme tema širom Evrope, Simone Inzagi radi odličan posao u Laciju, Đampjero Gasperini u Atalanti, Loran Blan je bez posla, dok je Mauricio Sari na izlaznim vratima iz Čelsija...

Svi oni deluju kao mnogo izvodljivije opcije od Poketinovog dolaska. Ali jedino što bi se sada moglo reći da velikom verovatnoćom je da Gatuzo neće potrajati u Milanu. Već neko vreme se priča o sve većem jazu šefa struke i tehničkog direktora Leonarda i bilo bi pravo iznenađenje ako bi Gatuzo i naredne sezone ostao na Milanovoj klupi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar