Дортмунд ослабљен само тако, у дербију не игра Пако!

Марко Ројс ће морати у шпиц!

Фудбал 05.04.2019 | 19:45
Дортмунд ослабљен само тако, у дербију не игра Пако!
Огроман проблем за Борусију у освит Дер Класикера. Два бода има више тим из Дортмунда, али осим сазнања да иде мечки на рупу и да би у директном обрачуну Бајерн могао да га свргне са чела табеле, тренер Лусијан Фавр добио је главобољу због најбољег стрелца екипе – Пака Алкасера.

Шпански нападач повредио је руку током седмице и према последњим вестима са Вестфалена неће бити у комбинацији за сусрет на Алијанц арени, што ће изазвати тактичке промене у саставу Милионера. Условљене, пре свега, чињеницом да је бивши шпиц Барселоне једини прави центарфор, па је швацајараски стручњак принуђен на корекције.

Билд јавља да ће због тога капитен Марко Ројс морати да ускочи на позицију центарфора, што је изнуђено, али решење које је Фавр знао да користи у прошлости, док би иза њега – као нека врста „лажне деветке“ – дејствовао Марио Геце. По крилима се очекују Џејдон Санчо десно и Рафаел Гереирио лево. Померањем Португалаца на офанзивније место отвориће се простор на левог беку који би требало да попуни искусни Марсел Шмелцер.

Наравно, под условом да се Пако Акласер опорави биће најближи Мануелу Нојеру, док би у том случају Ројсбио „десетка“, што му је најприроднија позиција и где је Дортмунд најопаснији.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар