Dortmund oslabljen samo tako, u derbiju ne igra Pako!

Marko Rojs će morati u špic!

Fudbal 05.04.2019 | 19:45
Dortmund oslabljen samo tako, u derbiju ne igra Pako!
Ogroman problem za Borusiju u osvit Der Klasikera. Dva boda ima više tim iz Dortmunda, ali osim saznanja da ide mečki na rupu i da bi u direktnom obračunu Bajern mogao da ga svrgne sa čela tabele, trener Lusijan Favr dobio je glavobolju zbog najboljeg strelca ekipe – Paka Alkasera.

Španski napadač povredio je ruku tokom sedmice i prema poslednjim vestima sa Vestfalena neće biti u kombinaciji za susret na Alijanc areni, što će izazvati taktičke promene u sastavu Milionera. Uslovljene, pre svega, činjenicom da je bivši špic Barselone jedini pravi centarfor, pa je švacajaraski stručnjak prinuđen na korekcije.

Bild javlja da će zbog toga kapiten Marko Rojs morati da uskoči na poziciju centarfora, što je iznuđeno, ali rešenje koje je Favr znao da koristi u prošlosti, dok bi iza njega – kao neka vrsta „lažne devetke“ – dejstvovao Mario Gece. Po krilima se očekuju Džejdon Sančo desno i Rafael Gereirio levo. Pomeranjem Portugalaca na ofanzivnije mesto otvoriće se prostor na levog beku koji bi trebalo da popuni iskusni Marsel Šmelcer.

Naravno, pod uslovom da se Pako Aklaser oporavi biće najbliži Manuelu Nojeru, dok bi u tom slučaju Rojsbio „desetka“, što mu je najprirodnija pozicija i gde je Dortmund najopasniji.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar