Погба тражи од Јунајтеда 30.000.000 годишње!

Да није мало претерано?!

Фудбал 09.04.2019 | 10:00
Погба тражи од Јунајтеда 30.000.000 годишње!
Директори Манчестер јунајтеда у акцији. С тим да прве повратне информације нису баш идеалне. Јер ни Давид Де Хеа ни Пол Погба наводно нису задовољни оним што им се нуди. Или можда боље рећи: мисле да могу да на другим местима извуку више. Па тако Индепендент данас доноси информацију да је Пари Сен Жермен преко посредника већ поручио Де Хеи да ће му дати плату од 350.000 фунти недељну, док Сан пише да је Погба тражио астрономских 500.000 фунти!

Преведено у евре то је око 580.000 евра сваке седмице. На годишњем нивоу изађе на округло 30.000.000 евра колико – или више - тренутно у свету фудбала имају само Лионел Меси, Нејмар, Кристијано Роналдо и Езекијел Лавеци у Кини. Лавеци се наравно наплатио зато што је био једна од првих мегазвезди која је прихватила да се пресели на Далеки исток, док су Меси, Нејмар и Роналдо ипак играчи чије се присуство на терену осети знатно више него Погбино. Тренутно, Погба зарађује око 18.000.000 евра по сезони.

Француз међутим може себи да дозволи луксуз да помало претерује са захтевима, јер се последњих недеља нашироко спекулисало да га Зинедин Зидан већ на лето жели у Реалу. Зато је уосталом Јунајтедова управа и кренула у акцију, али је Погба био јасан и тражио је да буде најплаћенији у тиму, а како Алексис Санчез са све премијама може да добаци до 30.000.000 онда су такав захтев испоставили и заступници Французових интереса. Читај: Мино Рајола. Тај зна да извуче паре.

Актуелни уговор са Погбом истиче за две године с тим да клуб има опцију да продужи сарадњу на још једну сезону, а иако је ту било светлих момената утисак је да до сада баш и није оправдао 105.000.000 евра колико је Јунајтед уложио у сада 26-годишњег фудбалера, тиме га учинивши најскупљим појачањем у историји фудбала. Додуше, од тада су га претекли Усман Дембеле, Кристијано Роналдо, Филипе Кутињо, Килијан Мбапе и Нејмар наравно.

Како било, може се начути да Јунајтед за Погбу спрема уговор до 2024. Да ли баш са платом до 30.000.000 тренутно није извесно, али добро је познато да Оле Гунар Солскјер плаира да мало прочисти играчки кадар и да раскине сарадњу са некима од најплаћенијих играча какви су баш поменути Санчез, па Андер Ерера и Хуан Мата. И ту Погба види своју шансу...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар