Pogba traži od Junajteda 30.000.000 godišnje!

Da nije malo preterano?!

Fudbal 09.04.2019 | 10:00
Pogba traži od Junajteda 30.000.000 godišnje!
Direktori Mančester junajteda u akciji. S tim da prve povratne informacije nisu baš idealne. Jer ni David De Hea ni Pol Pogba navodno nisu zadovoljni onim što im se nudi. Ili možda bolje reći: misle da mogu da na drugim mestima izvuku više. Pa tako Independent danas donosi informaciju da je Pari Sen Žermen preko posrednika već poručio De Hei da će mu dati platu od 350.000 funti nedeljnu, dok San piše da je Pogba tražio astronomskih 500.000 funti!

Prevedeno u evre to je oko 580.000 evra svake sedmice. Na godišnjem nivou izađe na okruglo 30.000.000 evra koliko – ili više - trenutno u svetu fudbala imaju samo Lionel Mesi, Nejmar, Kristijano Ronaldo i Ezekijel Laveci u Kini. Laveci se naravno naplatio zato što je bio jedna od prvih megazvezdi koja je prihvatila da se preseli na Daleki istok, dok su Mesi, Nejmar i Ronaldo ipak igrači čije se prisustvo na terenu oseti znatno više nego Pogbino. Trenutno, Pogba zarađuje oko 18.000.000 evra po sezoni.

Francuz međutim može sebi da dozvoli luksuz da pomalo preteruje sa zahtevima, jer se poslednjih nedelja naširoko spekulisalo da ga Zinedin Zidan već na leto želi u Realu. Zato je uostalom Junajtedova uprava i krenula u akciju, ali je Pogba bio jasan i tražio je da bude najplaćeniji u timu, a kako Aleksis Sančez sa sve premijama može da dobaci do 30.000.000 onda su takav zahtev ispostavili i zastupnici Francuzovih interesa. Čitaj: Mino Rajola. Taj zna da izvuče pare.

Aktuelni ugovor sa Pogbom ističe za dve godine s tim da klub ima opciju da produži saradnju na još jednu sezonu, a iako je tu bilo svetlih momenata utisak je da do sada baš i nije opravdao 105.000.000 evra koliko je Junajted uložio u sada 26-godišnjeg fudbalera, time ga učinivši najskupljim pojačanjem u istoriji fudbala. Doduše, od tada su ga pretekli Usman Dembele, Kristijano Ronaldo, Filipe Kutinjo, Kilijan Mbape i Nejmar naravno.

Kako bilo, može se načuti da Junajted za Pogbu sprema ugovor do 2024. Da li baš sa platom do 30.000.000 trenutno nije izvesno, ali dobro je poznato da Ole Gunar Solskjer plaira da malo pročisti igrački kadar i da raskine saradnju sa nekima od najplaćenijih igrača kakvi su baš pomenuti Sančez, pa Ander Erera i Huan Mata. I tu Pogba vidi svoju šansu...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar