Дени Роуз послије Крушевца и Подгорице...

Доста је било, једва чекам пензију! Увреде на расној основи смучиле се Тотенхемовом дефанзивцу.

Фудбал 09.04.2019 | 09:00
Дени Роуз послије Крушевца и Подгорице...
Тешко да ћемо у скорије време на исти начин посматрати овакве ствари. У Енглеској су на расизам посебно осетљиви. У Србији – па и целом региону – често се мисли да странци мало претерују кад се потегне питање расизма. Али у случају Денија Роза можемо да видимо колико тамнопутим играчима у ствари тешко падају увреде на основу боје коже. Леви бек Тотенхема, кога су на расној основи вређели у судару У21 селекција Србије и Енглеске 2012. у Крушевцу, а потом и недавно у дуелу А репрезентације гордог Албиона са Црном Гором у Крушевцу, категорички тврди да му фудбал толико смучио због та два инцидена да једва чека да оде у пензију.

“Доста ми је било. Сам себе сам програмирао да мислим како треба да истрпим још само пет или шест година у фудбалу и не могу да дочекам да изађем из свега овога“, преносе енглески медији Роузову изјаву уз већ уобичајену драматизацију инцидената из Крушевца и Подгорице.

Сад се тако у апсолутно свим острвским извештајима као ужасан гест потенцира изјава Љубише Тумбаковића, селектора Црне Горе, који је рекао да није чуо опонашање мајмунских звука са трибина и да не зна зашто би уопште он коментарисао тако нешто. Роуз је добро чуо.

“Кад видим шта се све дешава у свету фудбала... Само желим да изађем. Превише је политике у фудбалу и искрено једва чекам да му видим леђа“, тврди 28-годишњи бек.

Истина, Роуз је од раније познат по запаљивим изјавама. Чак га је и Тотенхем, за који игра још од 2007, казнио након што је августа 2017. у Сану отворено рекао да је незадовољан јер сматра да су Певци превише шкрти када треба да плате играча. То је уосталом опште познато у Енглеској и није Роуз мислио само на себе, већ и на још неколицуну потплаћених саиграча. Тражио је тада од клуба да се испрси и доведе играча чија имена зна и без претходног “гуглања“ по интернету. Јавно је изражавао и незадовољство због тога што су Певци током изградње новог стадиона као домаћини играли на Вемблију.

Уочи Мундијала у Русији претио је да ће одбити позив због наводног расизма у тој земљи. Наравно да је ишао у Русију. Баш негде пред Светско првенство у медијима је говорио и о борби са депресијом чији је узрок видео у повреди колена из јануара 2017. због које је осам месеци био ван строја. У то време му је приде ујак извршио самоубиство, на расној основи су му вређали и мајку Анђелу, док му је разбојник упуцао брата усред породичног дома.

Није ово био лак период за Данија Роуза. Али није баш ни да је фудбал разлог томе. Ма колико да су благе Уефине казне за расизам.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар