Оде читав тим за пола милијарде евра!

Ако сте се питали како Реал планира да финансира летња појачања. . .

Фудбал 08.04.2019 | 23:52
Оде читав тим за пола милијарде евра!
Кад се пре неколико седмица, после двоструког краха од Барселоне, завртела прича да Реал спрема велико „летње проветравање“ на стадиону „Сантјаго Бернабеу“, да је председник Флорентино Перез спреман да у пројекат „Галактикос 3.0“ уложи око 500.000.000 евра многи су сумњичавло вртели главом и питали се: одакле му толико новца и хоће ли Мадриђани нарушити правила финансијског фер-плеја?

А онда је стигао одговор да ће лов на појачања од имена и цене какви су, на пример, Еден Азар, ПолПогба, Кристијан Ериксен, Килијан Мпабе, Адријен Рабио (наравно, није логично да сви заврше у табору актуелног првака Европе) бити омогућен из сопствених ресурса. Продајом актуелних првотимаца које шпански Ас процењује на скоро пола милијарде евра. Тачно онолико колико је потребно за реновирање састава Зинедина Зидана.

Највише новца у Реалу очекују од продаје Герета Бејла. Велшанин приводи крају шесту сезону у Мадриду, опречна су мишљења о томе да ли је испунио очекивања, међутим, незадовољство статусом, улогом у тиму и сарадњом са саиграчима је све уочљивије, па многи најављују продају. Наводно, на за мање од 120.000.000 евра, што значи да крилни нападач не само да држи цену, него ју је и подигао и на овом трансферу би клуб могао баш да се окористи. Сви остали фудбалери који су блие излазним вратима него првом тиму су јефтинији, самим тим и доступнији потенцијалним купцима, па се тако, на пример, Иско процењује на 90.000.000, а Марко Асенсио на 80.000.000 евра. Шпански репрезентативци се нису наиграли ни код Лопетегија, ни код Соларија, питање је да ли могу да живну под Зидановим вођством и да ли после разочаравајуће сезоне, у некој новој поставци, за њих има места. Вредност им је таква да сад може сјајна пара да се узме за обојицу.

У групу играча на које Реал дефинитивно не рачуна спадају Хамес Родригез, чија откупна клаузула је постављена на 42.000.000 евра и само се чека да га Бајерн трајно представи као свог играча, голман Кејлор Навас вреди тек 20.000.000 евра, али му рок трајања полако истиче, а летос је доведен Тибо Куртоа, очекује се да за по 30.000.000 евра буду продати Маријано Дијаз и Лукас Васкез, док се Лос Бланкоси надају да ће проходовати целих 70.000.000 евра од Матеа Ковачића, иако Хрват није баш одушевио током позајмице у Челсију. Уз напомену да Плавци не могу да ка купе због забране довођења играча у предстојећа два прелазна рока, па ће морати да тражи другу средину.

Збирно, око 482.000.000 евра, а плус ће отићи Марсело (вероватно у Јувентус) за око 35.000.000 евра, можда Тони Крос (после неубедљивих игара цена му наводно напала на 80.000.000 евра), а упркос интересовању за Рафаела Варана тешко је поверовати да ће и француски штопер да се ухвати „за кваку“, тим пре што је Перез наговестио да првак света спада у одабрану групу играча којима ће уговори бити продужени, а плата повећана.

Наравно, не очекује се да баш сви са овог списка буду продати, можда и не по набеденим ценама, али после ране елиминације из Лиге шампиона и опроштаја од борбе за титулу и куп пре времена јасно је да Реалу следли велико спремање.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар