Ode čitav tim za pola milijarde evra!

Ako ste se pitali kako Real planira da finansira letnja pojačanja. . .

Fudbal 08.04.2019 | 23:52
Ode čitav tim za pola milijarde evra!
Kad se pre nekoliko sedmica, posle dvostrukog kraha od Barselone, zavrtela priča da Real sprema veliko „letnje provetravanje“ na stadionu „Santjago Bernabeu“, da je predsednik Florentino Perez spreman da u projekat „Galaktikos 3.0“ uloži oko 500.000.000 evra mnogi su sumnjičavlo vrteli glavom i pitali se: odakle mu toliko novca i hoće li Madriđani narušiti pravila finansijskog fer-pleja?

A onda je stigao odgovor da će lov na pojačanja od imena i cene kakvi su, na primer, Eden Azar, PolPogba, Kristijan Eriksen, Kilijan Mpabe, Adrijen Rabio (naravno, nije logično da svi završe u taboru aktuelnog prvaka Evrope) biti omogućen iz sopstvenih resursa. Prodajom aktuelnih prvotimaca koje španski As procenjuje na skoro pola milijarde evra. Tačno onoliko koliko je potrebno za renoviranje sastava Zinedina Zidana.

Najviše novca u Realu očekuju od prodaje Gereta Bejla. Velšanin privodi kraju šestu sezonu u Madridu, oprečna su mišljenja o tome da li je ispunio očekivanja, međutim, nezadovoljstvo statusom, ulogom u timu i saradnjom sa saigračima je sve uočljivije, pa mnogi najavljuju prodaju. Navodno, na za manje od 120.000.000 evra, što znači da krilni napadač ne samo da drži cenu, nego ju je i podigao i na ovom transferu bi klub mogao baš da se okoristi. Svi ostali fudbaleri koji su blie izlaznim vratima nego prvom timu su jeftiniji, samim tim i dostupniji potencijalnim kupcima, pa se tako, na primer, Isko procenjuje na 90.000.000, a Marko Asensio na 80.000.000 evra. Španski reprezentativci se nisu naigrali ni kod Lopetegija, ni kod Solarija, pitanje je da li mogu da živnu pod Zidanovim vođstvom i da li posle razočaravajuće sezone, u nekoj novoj postavci, za njih ima mesta. Vrednost im je takva da sad može sjajna para da se uzme za obojicu.

U grupu igrača na koje Real definitivno ne računa spadaju Hames Rodrigez, čija otkupna klauzula je postavljena na 42.000.000 evra i samo se čeka da ga Bajern trajno predstavi kao svog igrača, golman Kejlor Navas vredi tek 20.000.000 evra, ali mu rok trajanja polako ističe, a letos je doveden Tibo Kurtoa, očekuje se da za po 30.000.000 evra budu prodati Marijano Dijaz i Lukas Vaskez, dok se Los Blankosi nadaju da će prohodovati celih 70.000.000 evra od Matea Kovačića, iako Hrvat nije baš oduševio tokom pozajmice u Čelsiju. Uz napomenu da Plavci ne mogu da ka kupe zbog zabrane dovođenja igrača u predstojeća dva prelazna roka, pa će morati da traži drugu sredinu.

Zbirno, oko 482.000.000 evra, a plus će otići Marselo (verovatno u Juventus) za oko 35.000.000 evra, možda Toni Kros (posle neubedljivih igara cena mu navodno napala na 80.000.000 evra), a uprkos interesovanju za Rafaela Varana teško je poverovati da će i francuski štoper da se uhvati „za kvaku“, tim pre što je Perez nagovestio da prvak sveta spada u odabranu grupu igrača kojima će ugovori biti produženi, a plata povećana.

Naravno, ne očekuje se da baš svi sa ovog spiska budu prodati, možda i ne po nabedenim cenama, ali posle rane eliminacije iz Lige šampiona i oproštaja od borbe za titulu i kup pre vremena jasno je da Realu sledli veliko spremanje.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar