Дарко Шарић имао срчане проблеме

Дарко Шарић, који је неправоснажно осуђен на 15 година затвора због шверца 5,7 тона кокаина, хитно је у понедељак пребачен на Институт за кардиоваскуларне болести "Дедиње" због срчаних тегоба, сазнаје Курир.
 
 

Србија 04.04.2019 | 22:09
Дарко Шарић имао срчане проблеме
Уз велике мере обезбеђења, Шарић је два дана задржан на клиници, где је детаљно прегледан.

Бол у грудима

- Он се надлежнима у притворској јединици у Специјалном суду, у којој борави од марта 2014, пожалио на јаке болове у пределу груди који нису престајали. С обзиром на то да детаљни прегледи нису могли да буду обављени у затворској болници, он је хитно пребачен на клинику на Дедињу - каже извор Курира.

Наш саговорник открива да су извођење Шарића из притвора, као и његов боравак на клиници, у сваком тренутку пратили стражари, али и специјалци наоружани дугим цевима. Према његовим речима, строго се водило рачуна да он не дође у контакт са другим болесницима, али и да у прегледима учествује минималан број запослених.

- У Институт је доведен у понедељак, а у среду је враћен у притвор, односно у зграду Специјалног суда у Устаничкој улици. Био је смештен у апартману, у ком није имао цимера, јер је процена надлежних била да ће на тај начин бити најбоље изолован. Два дана и две ноћи непрекидно су га чували стражари и полиција, нису се ни на тренутак одвајали од њега. Током ноћи, дежурали су испред његових врата, али не само ту - јаке полицијске снаге у униформама, али и цивилу, све време његовог боравка у болници биле су присутне на целом Институту "Дедиње" - додаје саговорник Курира.

Детаљни прегледи 

Дарку Шарићу, који је подвргнут детаљним прегледима, како наводи извор, према процени лекара, живот није угрожен и он је враћен у притвор.

- Подвргнут је детаљним прегледима, снимани су ми и крвни судови на срцу. Процена лекара, који су професионално урадили све прегледе, јесте да за сада нема сметњи да он буде враћен у притвор - додаје извор упућен у прво извођење Дарка Шарића.

У Упрази за извршење кривичних санкција речено је за Курир да Дарку Шарићу није позлило, и потврђено је да је после прегледа он враћен у притвор.

Како је Курир писао, Дарко Шарић је у децембру прошле године осуђен на 15 година затвора због оптужби да је организовао криминалну групу која је током 2008. и 2009. покушала да прошверцује 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Европу.

Посебне мере

Сам у ћелији и шетњи

Дарко Шарић, који већ дуже од пет година иза решетака чека правоснажну судску одлуку, од првог дана боравка у притвору је под неком врстом посебних мера. Како је Курир писао, иако није у самици, он нема цимере, а с другим притвореницима се не среће чак ни у редовној шетњи, посети или у кантини.

- Практично, за све време у притвору, он среће само адвокате и породицу, која га редовно обилази - каже наш саговорник.
У притвору је од 18. марта 2014, када се добровољно, са непознате локације, предао српском правосуђу.

Под стресом

Чека одлуку о казни

Саговорник Курира објашњава да се не искључује могућност да је Дарко Шарић имао срчане тегобе због стреса.

- Суочен је с казном од 15 година затвора и ишчекује седницу Апелационог суда, који ову казну може да му потврди, преиначи или отвори ново суђење - каже он и подсећа да је суд више пута одбио да му омогући да пресуду сачека на слободи, односно у кућном притвору.

(Курир)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Марко

07.04.2019 13:01

За разлику од ових насих криминалаца који се баве политиком и контролису сав криминал па и дрогу,Сариц је мила мајка.Цовјек растурао дрогу по УСА,Еуропи и Азији коју сад неко други растура и улагао паре у Србију,Ц.Гору и РС,дизао фабрике из мртвих.Ја би га ослободио давно,свјет је такав какав је,све се заснива на прљавим пословима,фармацеутска мафија измисља вирусе,дрогу контролису најмоцније дрзаве,није да подрзавам али мислим да сам реалан !

ОДГОВОРИТЕ