Darko Šarić imao srčane probleme

Darko Šarić, koji je nepravosnažno osuđen na 15 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina, hitno je u ponedeljak prebačen na Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" zbog srčanih tegoba, saznaje Kurir.
 
 

Srbija 04.04.2019 | 22:09
Darko Šarić imao srčane probleme
Uz velike mere obezbeđenja, Šarić je dva dana zadržan na klinici, gde je detaljno pregledan.

Bol u grudima

- On se nadležnima u pritvorskoj jedinici u Specijalnom sudu, u kojoj boravi od marta 2014, požalio na jake bolove u predelu grudi koji nisu prestajali. S obzirom na to da detaljni pregledi nisu mogli da budu obavljeni u zatvorskoj bolnici, on je hitno prebačen na kliniku na Dedinju - kaže izvor Kurira.

Naš sagovornik otkriva da su izvođenje Šarića iz pritvora, kao i njegov boravak na klinici, u svakom trenutku pratili stražari, ali i specijalci naoružani dugim cevima. Prema njegovim rečima, strogo se vodilo računa da on ne dođe u kontakt sa drugim bolesnicima, ali i da u pregledima učestvuje minimalan broj zaposlenih.

- U Institut je doveden u ponedeljak, a u sredu je vraćen u pritvor, odnosno u zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici. Bio je smešten u apartmanu, u kom nije imao cimera, jer je procena nadležnih bila da će na taj način biti najbolje izolovan. Dva dana i dve noći neprekidno su ga čuvali stražari i policija, nisu se ni na trenutak odvajali od njega. Tokom noći, dežurali su ispred njegovih vrata, ali ne samo tu - jake policijske snage u uniformama, ali i civilu, sve vreme njegovog boravka u bolnici bile su prisutne na celom Institutu "Dedinje" - dodaje sagovornik Kurira.

Detaljni pregledi 

Darku Šariću, koji je podvrgnut detaljnim pregledima, kako navodi izvor, prema proceni lekara, život nije ugrožen i on je vraćen u pritvor.

- Podvrgnut je detaljnim pregledima, snimani su mi i krvni sudovi na srcu. Procena lekara, koji su profesionalno uradili sve preglede, jeste da za sada nema smetnji da on bude vraćen u pritvor - dodaje izvor upućen u prvo izvođenje Darka Šarića.

U Uprazi za izvršenje krivičnih sankcija rečeno je za Kurir da Darku Šariću nije pozlilo, i potvrđeno je da je posle pregleda on vraćen u pritvor.

Kako je Kurir pisao, Darko Šarić je u decembru prošle godine osuđen na 15 godina zatvora zbog optužbi da je organizovao kriminalnu grupu koja je tokom 2008. i 2009. pokušala da prošvercuje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Posebne mere

Sam u ćeliji i šetnji

Darko Šarić, koji već duže od pet godina iza rešetaka čeka pravosnažnu sudsku odluku, od prvog dana boravka u pritvoru je pod nekom vrstom posebnih mera. Kako je Kurir pisao, iako nije u samici, on nema cimere, a s drugim pritvorenicima se ne sreće čak ni u redovnoj šetnji, poseti ili u kantini.

- Praktično, za sve vreme u pritvoru, on sreće samo advokate i porodicu, koja ga redovno obilazi - kaže naš sagovornik.
U pritvoru je od 18. marta 2014, kada se dobrovoljno, sa nepoznate lokacije, predao srpskom pravosuđu.

Pod stresom

Čeka odluku o kazni

Sagovornik Kurira objašnjava da se ne isključuje mogućnost da je Darko Šarić imao srčane tegobe zbog stresa.

- Suočen je s kaznom od 15 godina zatvora i iščekuje sednicu Apelacionog suda, koji ovu kaznu može da mu potvrdi, preinači ili otvori novo suđenje - kaže on i podseća da je sud više puta odbio da mu omogući da presudu sačeka na slobodi, odnosno u kućnom pritvoru.

(Kurir)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Marko

07.04.2019 13:01

Za razliku od ovih nasih kriminalaca koji se bave politikom i kontrolisu sav kriminal pa i drogu,Saric je mila majka.Covjek rasturao drogu po USA,Europi i Aziji koju sad neko drugi rastura i ulagao pare u Srbiju,C.Goru i RS,dizao fabrike iz mrtvih.Ja bi ga oslobodio davno,svjet je takav kakav je,sve se zasniva na prljavim poslovima,farmaceutska mafija izmislja viruse,drogu kontrolisu najmocnije drzave,nije da podrzavam ali mislim da sam realan !

ODGOVORITE