Бувач главни кандидат за клупу Шалкеа!

Конкуренција му је Дејвид Вагнер.

Фудбал 05.04.2019 | 17:15
Бувач главни кандидат за клупу Шалкеа!
Недељама већ Шалке трага за новим тренером након што је раскинуо сарадњу са Домеником Тедеском. Холанђанин Хуб Стевенс је привремено преузео палицу до краја сезоне, али Плави из Гелзенкирхена морају у најскорије време да именују новог шефа и крену са планирањем за наредну сезону.

После неколико дана и разних имена која су се провлачила по медијима (Марко Розе, Бруно Лабадија, Роџер Шмит) изгледа да је књига коначно спала на два слова. Немачки Скај јавља да је Жељко Бувачглавни кандидат уз доскорашњег менаџера Хадерсфилда Дејвида Вагнера за тренерску функцију у Гелзенкирхену.

Ко год од њих двојице да добије посао у старту ће имати оптерећење јер су обојица тренерски стасавали у мрском ривалу Борусији из Дортмунда. Веће се шансе тренутно дају Бувачу који је 17 година био асистент и човек од поверења Јиргена Клопа. Њих двојица од априла прошле године не сарађују више заједно.

Ливерпул је својевремено објавио да је из личних разлога Бувач узео одмор до краја сезоне, али су у јануару ове године Црвени дефинитивно раскинули уговор са 57-годишњим српским стручњаком. Последњи пут Бувач се доводио у везу са преузимањем клупе Арсенала после одласка Арсена Венгера прошлог лета.

Тим из Гелзенкирхена је раскинуо сарадну са Домеником Тедеском након пораза од Манчестер ситија (7:0) у реванш сусрету осмине финала Лиге шампиона.

Шалке је прошле сезоне са Тедеском био вицешампион Њемачке, јесенас је пребродио групну фазу Лиге шампиона, али ове сезоне је Бундеслиги заузимао тек 14. мјесто.

"Краљевско плави" су се окренуили клупској легенди Хубу Стивенсу који је привремено преузео палицу, док се не пронађе трајно рјешење.

А, према писању њемачког "Скај спорта" један од водећих кандидата је Жељко Бувач који је у протеклом периоду био довеђен у везу са тада упражњеном клупом београдског Партизана.

Подсјећамо, дугогодишњи помоћник Јиргену Клопу у Мајнцу, Борусији из Дортмунда и Ливерпулу, је напустио Енфилд јер је имао велике несугласице са Нијемцем због чега је потпуно остао без позиције и више није присуствовао састаницима стручног штаба. Он је искључен из избора стартних 11, што је до тад редовно чинио, а играчима је саопштено да је Бувач отишао.

Српски тренер, иначе родом из Омарске код Приједора, је играо заједно са Клопом у Мајнцу почетком деведесетих и поново су се удружили у њемачком клубу 2001. године када је постао његов помоћник.

Уживали су у великом успјеху заједно, пошто су Мајнц по први пут одвели у Бундеслигу и изборили пласман у европска такмичења, а потом 2008. године заједно преселили у Борусију Дортмунд с којом су освојили двије титуле у Бундеслиги и изборили финале Лиге шампиона 2013. године.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Омаршчанка

05.04.2019 16:56

Земљаче, срећно...

ОДГОВОРИТЕ