Buvač glavni kandidat za klupu Šalkea!

Konkurencija mu je Dejvid Vagner.

Fudbal 05.04.2019 | 17:15
Buvač glavni kandidat za klupu Šalkea!
Nedeljama već Šalke traga za novim trenerom nakon što je raskinuo saradnju sa Domenikom Tedeskom. Holanđanin Hub Stevens je privremeno preuzeo palicu do kraja sezone, ali Plavi iz Gelzenkirhena moraju u najskorije vreme da imenuju novog šefa i krenu sa planiranjem za narednu sezonu.

Posle nekoliko dana i raznih imena koja su se provlačila po medijima (Marko Roze, Bruno Labadija, Rodžer Šmit) izgleda da je knjiga konačno spala na dva slova. Nemački Skaj javlja da je Željko Buvačglavni kandidat uz doskorašnjeg menadžera Hadersfilda Dejvida Vagnera za trenersku funkciju u Gelzenkirhenu.

Ko god od njih dvojice da dobije posao u startu će imati opterećenje jer su obojica trenerski stasavali u mrskom rivalu Borusiji iz Dortmunda. Veće se šanse trenutno daju Buvaču koji je 17 godina bio asistent i čovek od poverenja Jirgena Klopa. Njih dvojica od aprila prošle godine ne sarađuju više zajedno.

Liverpul je svojevremeno objavio da je iz ličnih razloga Buvač uzeo odmor do kraja sezone, ali su u januaru ove godine Crveni definitivno raskinuli ugovor sa 57-godišnjim srpskim stručnjakom. Poslednji put Buvač se dovodio u vezu sa preuzimanjem klupe Arsenala posle odlaska Arsena Vengera prošlog leta.

Tim iz Gelzenkirhena je raskinuo saradnu sa Domenikom Tedeskom nakon poraza od Mančester sitija (7:0) u revanš susretu osmine finala Lige šampiona.

Šalke je prošle sezone sa Tedeskom bio vicešampion Njemačke, jesenas je prebrodio grupnu fazu Lige šampiona, ali ove sezone je Bundesligi zauzimao tek 14. mjesto.

"Kraljevsko plavi" su se okrenuili klupskoj legendi Hubu Stivensu koji je privremeno preuzeo palicu, dok se ne pronađe trajno rješenje.

A, prema pisanju njemačkog "Skaj sporta" jedan od vodećih kandidata je Željko Buvač koji je u proteklom periodu bio doveđen u vezu sa tada upražnjenom klupom beogradskog Partizana.

Podsjećamo, dugogodišnji pomoćnik Jirgenu Klopu u Majncu, Borusiji iz Dortmunda i Liverpulu, je napustio Enfild jer je imao velike nesuglasice sa Nijemcem zbog čega je potpuno ostao bez pozicije i više nije prisustvovao sastanicima stručnog štaba. On je isključen iz izbora startnih 11, što je do tad redovno činio, a igračima je saopšteno da je Buvač otišao.

Srpski trener, inače rodom iz Omarske kod Prijedora, je igrao zajedno sa Klopom u Majncu početkom devedesetih i ponovo su se udružili u njemačkom klubu 2001. godine kada je postao njegov pomoćnik.

Uživali su u velikom uspjehu zajedno, pošto su Majnc po prvi put odveli u Bundesligu i izborili plasman u evropska takmičenja, a potom 2008. godine zajedno preselili u Borusiju Dortmund s kojom su osvojili dvije titule u Bundesligi i izborili finale Lige šampiona 2013. godine.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Omarščanka

05.04.2019 16:56

Zemljače, srećno...

ODGOVORITE