Од 1. јула ниже цијене роминга

– Регионални споразум о ромингу, који ће од 1. јула омогућити знатно ниже цијене роминга у земљама западног Балкана, потписан је данас на Дигиталном самиту западног Балкана у Београду.

Босна и Херцеговина 04.04.2019 | 20:20
Од 1. јула ниже цијене роминга

Овај споразум смањиће трошкове роминга свим корисницима мобилних телефона на западном Балкану - грађани ће сада моћи више разговарати, слати више СМС порука и сурфати интернетом, било гдје да су у региону, а то ће плаћати много мање, наводи се у саопштењу.

У Београду је данас потписан регионални споразум о ромингу који ће од 1. јула омогућити знатно ниже цијене ових услуга у земљама западног Балкана.

Цијене роминга ће у првој фази од 1. јула бити смањене за 27 одсто, а од 1. јула 2021. године очекује се потпуно укидање роминга за западни Балкан.

Споразум о снижавању цијена услуга у јавним комуникационим мрежама у региону потписали су Србија, БиХ, Црна Гора, Сјеверна Македонија, Албанија и самопроглашено Косово.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пхоне

04.04.2019 18:59

Требали су га укинути. Али, мио им је еxтра профит...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тиито

04.04.2019 21:09

Мазање очију. Снизите ви господо цијене у домаћим мобилним мрежама. То је прави потез. најскупљи сте на планети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

05.04.2019 14:08

И мимо овог договора, добро би било када би БиХ, Србија, Црна Гора и Хрватска укинуле медју собом роминг, бар за пренос података, да могу да сурфам љети нпр. у Херцег Новом као да сам код куце или у Неуму.

ОДГОВОРИТЕ