Od 1. jula niže cijene rominga

– Regionalni sporazum o romingu, koji će od 1. jula omogućiti znatno niže cijene rominga u zemljama zapadnog Balkana, potpisan je danas na Digitalnom samitu zapadnog Balkana u Beogradu.

Bosna i Hercegovina 04.04.2019 | 20:20
Od 1. jula niže cijene rominga

Ovaj sporazum smanjiće troškove rominga svim korisnicima mobilnih telefona na zapadnom Balkanu - građani će sada moći više razgovarati, slati više SMS poruka i surfati internetom, bilo gdje da su u regionu, a to će plaćati mnogo manje, navodi se u saopštenju.

U Beogradu je danas potpisan regionalni sporazum o romingu koji će od 1. jula omogućiti znatno niže cijene ovih usluga u zemljama zapadnog Balkana.

Cijene rominga će u prvoj fazi od 1. jula biti smanjene za 27 odsto, a od 1. jula 2021. godine očekuje se potpuno ukidanje rominga za zapadni Balkan.

Sporazum o snižavanju cijena usluga u javnim komunikacionim mrežama u regionu potpisali su Srbija, BiH, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija i samoproglašeno Kosovo.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Phone

04.04.2019 18:59

Trebali su ga ukinuti. Ali, mio im je extra profit...

ODGOVORITE
Name

Tiito

04.04.2019 21:09

Mazanje očiju. Snizite vi gospodo cijene u domaćim mobilnim mrežama. To je pravi potez. najskuplji ste na planeti.

ODGOVORITE
Name

Direkt

05.04.2019 14:08

I mimo ovog dogovora, dobro bi bilo kada bi BiH, Srbija, Crna Gora i Hrvatska ukinule medju sobom roming, bar za prenos podataka, da mogu da surfam ljeti npr. u Herceg Novom kao da sam kod kuce ili u Neumu.

ODGOVORITE