Евролигаши у просјеку имају буџет од 25 милиона евра!

Председник Кошаркашког клуба ЦСКА Москва, Андреј Ватутин, открио је буџет екипа за једну евролигашку сезону.

Кошарка 15.04.2019 | 08:30
Евролигаши у просјеку имају буџет од 25 милиона евра!
Ватутин је представљао ЦСКА на састанку управног одбора акционара Евролиге.

"Већину састанка смо провели разговарајући о економским проблемима. Причали смо о фактирома везаним за финансијску неравноправност тимова који представљају девет различитих земаља које имају различите економске реалности. Планирамо да наставимо да тражимо транспарентан финансијски модел који би могао да одговара свим екипама. Ове сезоне просечан буџет екипа у Евролиги био је 25,8 милиона евра", истакао је Ватутин.

Руски предузетник је наставио да прича о потенцијалном економском моделу Евролиге.

"Договорили смо се да установимо рестрикције на 65 одсто за допринос власника клубова укупним буџетима. Клубови не би смели да троше више од тих 65 одсто укупног буџета на плате играча и тренера. То би требало да стимулише развој осталих структура клуба.

Тимови ће бити у обавези да користе ВИП ложу на утакмицама, а могуће је да ће се додати и додатни редови. Дискутовали смо и о пројектима везаним за налепнице са именима и бројевима играча, као и проблемима везаним за повређивање због рекламних налепница на паркету", додао је Ватутин.

Постоји и могућност промене евролигашког календара.

"Битна промена би могла да буде та да почетак регуларног дела сезоне почне раније и заврши се раније, како би свих 18 клубова имали максимално седам 'дуплих кола'. Лига би могла да почне 3. октбора, а Фајнал фор да се одржи 22. маја. Коначна одлука о томе биће донета у јуну", закључио је Ватутин.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар