Evroligaši u prosjeku imaju budžet od 25 miliona evra!

Predsednik Košarkaškog kluba CSKA Moskva, Andrej Vatutin, otkrio je budžet ekipa za jednu evroligašku sezonu.

Košarka 15.04.2019 | 08:30
Evroligaši u prosjeku imaju budžet od 25 miliona evra!
Vatutin je predstavljao CSKA na sastanku upravnog odbora akcionara Evrolige.

"Većinu sastanka smo proveli razgovarajući o ekonomskim problemima. Pričali smo o faktiroma vezanim za finansijsku neravnopravnost timova koji predstavljaju devet različitih zemalja koje imaju različite ekonomske realnosti. Planiramo da nastavimo da tražimo transparentan finansijski model koji bi mogao da odgovara svim ekipama. Ove sezone prosečan budžet ekipa u Evroligi bio je 25,8 miliona evra", istakao je Vatutin.

Ruski preduzetnik je nastavio da priča o potencijalnom ekonomskom modelu Evrolige.

"Dogovorili smo se da ustanovimo restrikcije na 65 odsto za doprinos vlasnika klubova ukupnim budžetima. Klubovi ne bi smeli da troše više od tih 65 odsto ukupnog budžeta na plate igrača i trenera. To bi trebalo da stimuliše razvoj ostalih struktura kluba.

Timovi će biti u obavezi da koriste VIP ložu na utakmicama, a moguće je da će se dodati i dodatni redovi. Diskutovali smo i o projektima vezanim za nalepnice sa imenima i brojevima igrača, kao i problemima vezanim za povređivanje zbog reklamnih nalepnica na parketu", dodao je Vatutin.

Postoji i mogućnost promene evroligaškog kalendara.

"Bitna promena bi mogla da bude ta da početak regularnog dela sezone počne ranije i završi se ranije, kako bi svih 18 klubova imali maksimalno sedam 'duplih kola'. Liga bi mogla da počne 3. oktbora, a Fajnal for da se održi 22. maja. Konačna odluka o tome biće doneta u junu", zaključio je Vatutin.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar