Меч због којег гори Њемачка!

Бајерн не зна да игра велике утакмице?! Велика промена у односу на неке раније сезоне.

Фудбал 05.04.2019 | 20:45
Меч због којег гори Њемачка!
Да су челнике Борусије питали пре почетка сезоне вероватно би пристали на овакав сценарио. Јесте Бајерн домаћин, али Дортмунд има два бода више и ако би којим случајем успео да слави на Алијанц арена мало је вероватно да би Баварци успели да у последњих шест кола надокнаде тај минус. Проблем је само што нас је Бајерн навикао да одигра најбоље кад је најтеже.

Или то баш није тако?

Немачки медији већ су почели да се баве најавом утакмице сезоне у Бундеслиги, али за разлику од неких ранијих времена нису тако уверени у Бајернове способности. Тим Ника Ковача наиме ове сезоне није добио ниједну од пет великих утакмица које је играо против тимова који могу макар донекле да му парирају квалитетом.

Јер будемо објективни, у Немачкој је само још Борусија на приближном нивоу, мада и даље нисмо уверени да је на истом, само што би игром случаја могла да искористи проблеме на Алијанц Арени. Већ је то урадила на Вестфалену када је савладала Бајерн са 3:2.

У групи Лиге шампиона Бајерн је био доминантан тим и очекивало се да би у конкуренцији Ајакса, недораслог АЕК-а и Бенфике требало да се прошета до првог места на табели. Међутим, Баварци у два меча са Ајаксом нису успели да стигну до победе: у Амстердаму је било 3:3, у Минхену 1:1. А свима је јасно да, макар са становишта уложеног новца и искуства, Ајакс не би смео да буде толика претња Бајерну, без обзира на огроман таленат.

Онда је дошла нокаут фаза и две утакмице са Ливерпулом у дербију рунде, али се испоставило да ова генерација Бавараца тренутно није дорасла Редсима. После 0:0 на Енфилду скоро па рутинских 3:1 за Ливерпул усред Минхена и Бајернова елиминација из Лиге шампиона.

Знате већ ону стару, ако хоћете да будете шампиони морате да побеђујете највеће. И џаба Ковачуоцене како је требало да добију ону утакмицу са Ајаксом у Минхену, те како је и против Борусије пораз био незаслужен. Памти се само резултат, а Бајерн га ове сезоне није имао у великим утакмицама.

Има наравно и она друга страна медаље. Ако изузмемо две победе у Купу, Борусија на Алијанц Арени није славила од 2014. године. Тада су Хенрих Мхитарјан, Марко Ројс и Јонас Хофман погађали за 3:0 за госте, а Борусија је те сезоне освојила титулу првака Немачке.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар