Meč zbog kojeg gori Njemačka!

Bajern ne zna da igra velike utakmice?! Velika promena u odnosu na neke ranije sezone.

Fudbal 05.04.2019 | 20:45
Meč zbog kojeg gori Njemačka!
Da su čelnike Borusije pitali pre početka sezone verovatno bi pristali na ovakav scenario. Jeste Bajern domaćin, ali Dortmund ima dva boda više i ako bi kojim slučajem uspeo da slavi na Alijanc arena malo je verovatno da bi Bavarci uspeli da u poslednjih šest kola nadoknade taj minus. Problem je samo što nas je Bajern navikao da odigra najbolje kad je najteže.

Ili to baš nije tako?

Nemački mediji već su počeli da se bave najavom utakmice sezone u Bundesligi, ali za razliku od nekih ranijih vremena nisu tako uvereni u Bajernove sposobnosti. Tim Nika Kovača naime ove sezone nije dobio nijednu od pet velikih utakmica koje je igrao protiv timova koji mogu makar donekle da mu pariraju kvalitetom.

Jer budemo objektivni, u Nemačkoj je samo još Borusija na približnom nivou, mada i dalje nismo uvereni da je na istom, samo što bi igrom slučaja mogla da iskoristi probleme na Alijanc Areni. Već je to uradila na Vestfalenu kada je savladala Bajern sa 3:2.

U grupi Lige šampiona Bajern je bio dominantan tim i očekivalo se da bi u konkurenciji Ajaksa, nedoraslog AEK-a i Benfike trebalo da se prošeta do prvog mesta na tabeli. Međutim, Bavarci u dva meča sa Ajaksom nisu uspeli da stignu do pobede: u Amsterdamu je bilo 3:3, u Minhenu 1:1. A svima je jasno da, makar sa stanovišta uloženog novca i iskustva, Ajaks ne bi smeo da bude tolika pretnja Bajernu, bez obzira na ogroman talenat.

Onda je došla nokaut faza i dve utakmice sa Liverpulom u derbiju runde, ali se ispostavilo da ova generacija Bavaraca trenutno nije dorasla Redsima. Posle 0:0 na Enfildu skoro pa rutinskih 3:1 za Liverpul usred Minhena i Bajernova eliminacija iz Lige šampiona.

Znate već onu staru, ako hoćete da budete šampioni morate da pobeđujete najveće. I džaba Kovačuocene kako je trebalo da dobiju onu utakmicu sa Ajaksom u Minhenu, te kako je i protiv Borusije poraz bio nezaslužen. Pamti se samo rezultat, a Bajern ga ove sezone nije imao u velikim utakmicama.

Ima naravno i ona druga strana medalje. Ako izuzmemo dve pobede u Kupu, Borusija na Alijanc Areni nije slavila od 2014. godine. Tada su Henrih Mhitarjan, Marko Rojs i Jonas Hofman pogađali za 3:0 za goste, a Borusija je te sezone osvojila titulu prvaka Nemačke.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar