Измјене које говоре како је пропао Тони Крос...

Немац се никад у каријери није суочавао са оволико критика!

Фудбал 08.04.2019 | 18:45
Измјене које говоре како је пропао Тони Крос...
Има већ месец дана кад је угледна Марка нескривено распалила…

“Без укуса, без боје, без бола… Немац се целу сезону крије иза огромног квалитета. Његов оштар пад у форми као да је последица мањка посвећености. Као неко ко је одговоран за режију Реалове игре, Крос је главни кривац за то што се Реал ове сезоне не бори ни за један трофеј. Кад ствари крену по злу Кроса као да не дотиче. Не меша се. Као да проблем није ни у каквој вези са њим”.

Било је то после Реалове победе над Ваљадолидом (4:1). После пораза од Валенсије (1:2) рукавице су скинуте. Дебео је кредит Крос заслужио за ових пет година у Мадриду, али сав је потрошио. Чак и локални медији блиски клубу више га не штеде. Немац је просто у медијима изгубио сав углед који је годинама стицао.  Али још горе је то што није проблем само у медијима. Чини се да су и стручни људи у Краљевском клубу морали да прихвате да Крос једноставно није играч какав је био.

Најбоље се то види по изменама. На Местаљи је 29-годишњи Немац играо до 64. минута када је Зинедин Зидан на терен послао Иска тражећи играча који би могао да помогне тиму да направи нешто у нападу.Крос је до тада имао доста лопти у ногама, али ништа конкретно није направио.

Како било, утакмица са Валенсијом је била десета у овој сезони у којој су тренери – а било их је тројица почевши од Ђулена Лопетегија, преко Сантјага Соларија, све до Зинедина Зидана – мењали Кроса. Није то тако велика бројка, али тренуци у којима је Крос излазио сведоче да му шефови све мање верују.

Само два пута од ових 10 Крос је замењен пре Светског клупског првенства, док је још трошио кредит из ранијих сезона. Први пут у поразу од Алетика тек након 101 минута игре у европском Суперкупу у Талину. Атлетико је у том тренутку водио са 3:2, на крају је славио са 4:2. Други пут у победи од 5:0 против Викторије Плзењ. У том 73. минуту већ су пали сви голови, један је постигао баш Крос, два је приде наместио,

Али од децембарског Светског клупског првенства проблем заиста почињу да изједају Реалову игру. Кроссе савршено уклопио у ту слику брода који тоне, иако се његово име до сада није помињало кад се писало о засићеним играчима који желе да иду или их клуб тера да иду.

Од Светског клупског првенства дакле осам пута је Крос измењен, а оно што посебно боде очи је податак да је у пет од тих осам – против Виљареала, Реал Сосиједада, Левантеа, Барселоне и Валенсије – Реал јурио заостатак или победнички гол. Кад је дакле требало преломити меч. Само против Ал Аина на Светском клупском првенству, затим против Атлетика и Ваљадолида Крос је излазио да би одморио.

Раније то није био случај. У првој сезони је, примера ради, Крос измењен 12 пута, али је у девет случајева победник суштински већ био одлучен. Прошле сезоне је Зидан мењао Кроса 10 пута, али је сваки пут или меч био решен или је до краја остало само неколико минута. Ове сезоне је Крос већ седам пута излазио 15 или више минута пре краја меча. Можда звучи небитно, али кад су такви асови у питању нису то пријатне ситуације. Из Кросовог окружења наводно су већ почели да круже гласови да је и Немац незадовољан јер сматра да заслужује бољи статус.

Све се гласније шушка и да би Крос могао да се нађе у кругу играчи који ће овог лета добити дозволу да оду. Доводио се у везу са Манчестер јунајтедом и Пари Сен Жерменом, али све је то било на нивоу гласина.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар