Izmjene koje govore kako je propao Toni Kros...

Nemac se nikad u karijeri nije suočavao sa ovoliko kritika!

Fudbal 08.04.2019 | 18:45
Izmjene koje govore kako je propao Toni Kros...
Ima već mesec dana kad je ugledna Marka neskriveno raspalila…

“Bez ukusa, bez boje, bez bola… Nemac se celu sezonu krije iza ogromnog kvaliteta. Njegov oštar pad u formi kao da je posledica manjka posvećenosti. Kao neko ko je odgovoran za režiju Realove igre, Kros je glavni krivac za to što se Real ove sezone ne bori ni za jedan trofej. Kad stvari krenu po zlu Krosa kao da ne dotiče. Ne meša se. Kao da problem nije ni u kakvoj vezi sa njim”.

Bilo je to posle Realove pobede nad Valjadolidom (4:1). Posle poraza od Valensije (1:2) rukavice su skinute. Debeo je kredit Kros zaslužio za ovih pet godina u Madridu, ali sav je potrošio. Čak i lokalni mediji bliski klubu više ga ne štede. Nemac je prosto u medijima izgubio sav ugled koji je godinama sticao.  Ali još gore je to što nije problem samo u medijima. Čini se da su i stručni ljudi u Kraljevskom klubu morali da prihvate da Kros jednostavno nije igrač kakav je bio.

Najbolje se to vidi po izmenama. Na Mestalji je 29-godišnji Nemac igrao do 64. minuta kada je Zinedin Zidan na teren poslao Iska tražeći igrača koji bi mogao da pomogne timu da napravi nešto u napadu.Kros je do tada imao dosta lopti u nogama, ali ništa konkretno nije napravio.

Kako bilo, utakmica sa Valensijom je bila deseta u ovoj sezoni u kojoj su treneri – a bilo ih je trojica počevši od Đulena Lopetegija, preko Santjaga Solarija, sve do Zinedina Zidana – menjali Krosa. Nije to tako velika brojka, ali trenuci u kojima je Kros izlazio svedoče da mu šefovi sve manje veruju.

Samo dva puta od ovih 10 Kros je zamenjen pre Svetskog klupskog prvenstva, dok je još trošio kredit iz ranijih sezona. Prvi put u porazu od Aletika tek nakon 101 minuta igre u evropskom Superkupu u Talinu. Atletiko je u tom trenutku vodio sa 3:2, na kraju je slavio sa 4:2. Drugi put u pobedi od 5:0 protiv Viktorije Plzenj. U tom 73. minutu već su pali svi golovi, jedan je postigao baš Kros, dva je pride namestio,

Ali od decembarskog Svetskog klupskog prvenstva problem zaista počinju da izjedaju Realovu igru. Krosse savršeno uklopio u tu sliku broda koji tone, iako se njegovo ime do sada nije pominjalo kad se pisalo o zasićenim igračima koji žele da idu ili ih klub tera da idu.

Od Svetskog klupskog prvenstva dakle osam puta je Kros izmenjen, a ono što posebno bode oči je podatak da je u pet od tih osam – protiv Viljareala, Real Sosijedada, Levantea, Barselone i Valensije – Real jurio zaostatak ili pobednički gol. Kad je dakle trebalo prelomiti meč. Samo protiv Al Aina na Svetskom klupskom prvenstvu, zatim protiv Atletika i Valjadolida Kros je izlazio da bi odmorio.

Ranije to nije bio slučaj. U prvoj sezoni je, primera radi, Kros izmenjen 12 puta, ali je u devet slučajeva pobednik suštinski već bio odlučen. Prošle sezone je Zidan menjao Krosa 10 puta, ali je svaki put ili meč bio rešen ili je do kraja ostalo samo nekoliko minuta. Ove sezone je Kros već sedam puta izlazio 15 ili više minuta pre kraja meča. Možda zvuči nebitno, ali kad su takvi asovi u pitanju nisu to prijatne situacije. Iz Krosovog okruženja navodno su već počeli da kruže glasovi da je i Nemac nezadovoljan jer smatra da zaslužuje bolji status.

Sve se glasnije šuška i da bi Kros mogao da se nađe u krugu igrači koji će ovog leta dobiti dozvolu da odu. Dovodio se u vezu sa Mančester junajtedom i Pari Sen Žermenom, ali sve je to bilo na nivou glasina.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar