Еден Азар задиркује Тотенхем...!

Они граде нови стадион, ми освајамо трофеје! Челсијев ас не штеди градског ривала!

Фудбал 08.04.2019 | 08:45
Еден Азар задиркује Тотенхем...!
Седам сезона у Челсију. За то време пет трофеја. Довољно да Еден Азар посегне за њима као доказом да су Плавци годинама бољи од Тотенхема, иако им тренутно гледају у леђа, пошто је разлика на премијерлигшакој табели један бод у корист састава Маурисија Покетина.

У дану кад је Тотенхем отворио нов стадион, са 62.000 места, кад се цела Велика Британија диви архитехтонском здању у које је уложено више од 1.000.000.000 евра, Белгијанац не даје ни пет пара и уверава да Певци немају оно што је у фудбалу битније, пошто им сала за пехара зврји празна.

Уосталом, последњи трофеј освојили су 2008. године. И то Лига куп, треће по вредности такмичење на Острву. Зато Азар ликује.

„За Премијер лигу је добро што има Тотенхем, изградио је нов стадион, има врхунске фудбалере, али ми у у Челсију освајамо трофеје, за разлијку од нашег градског ривала. Надам се да ће тако остати“, истиче „десетка“ Плаваца.

Руку на срце, Тотенхем је у Лиги шампиона, Челси није. А питање је да ли за оба клуба има наредне сезоне места у елитном европском купу.

„У последње две, три године Тотенхем је један од најбољих тимова у Енглеској. Сигурно! Ако ћемо искрено, не свиђа ми се што је тако, али морамо то да прихватимо као чињеницу“.

Азар је са Челсијем, по доласку из Лила, освојио две титуле, једну Лигу Европе, један ФА куп и тријумфовао у Лига купу.

„Људи не говоре о нама као кандидату за једно од прва четири места и то ми прија. Боље је кад тренирамо у тишини, било да смо пети или шести, спремамо се за сваку наредну утакмицу, следе нам тешка гостовања Ливерпулу и Манчестер јунајтеду. Челси је врхунски клуб и допада ми се изазов, да на крају ми будемо екипа која ће, мимо прогноза, изборити пласман у Лигу шампиона“, очекује Еден Азар.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар