Eden Azar zadirkuje Totenhem...!

Oni grade novi stadion, mi osvajamo trofeje! Čelsijev as ne štedi gradskog rivala!

Fudbal 08.04.2019 | 08:45
Eden Azar zadirkuje Totenhem...!
Sedam sezona u Čelsiju. Za to vreme pet trofeja. Dovoljno da Eden Azar posegne za njima kao dokazom da su Plavci godinama bolji od Totenhema, iako im trenutno gledaju u leđa, pošto je razlika na premijerligšakoj tabeli jedan bod u korist sastava Maurisija Poketina.

U danu kad je Totenhem otvorio nov stadion, sa 62.000 mesta, kad se cela Velika Britanija divi arhitehtonskom zdanju u koje je uloženo više od 1.000.000.000 evra, Belgijanac ne daje ni pet para i uverava da Pevci nemaju ono što je u fudbalu bitnije, pošto im sala za pehara zvrji prazna.

Uostalom, poslednji trofej osvojili su 2008. godine. I to Liga kup, treće po vrednosti takmičenje na Ostrvu. Zato Azar likuje.

„Za Premijer ligu je dobro što ima Totenhem, izgradio je nov stadion, ima vrhunske fudbalere, ali mi u u Čelsiju osvajamo trofeje, za razlijku od našeg gradskog rivala. Nadam se da će tako ostati“, ističe „desetka“ Plavaca.

Ruku na srce, Totenhem je u Ligi šampiona, Čelsi nije. A pitanje je da li za oba kluba ima naredne sezone mesta u elitnom evropskom kupu.

„U poslednje dve, tri godine Totenhem je jedan od najboljih timova u Engleskoj. Sigurno! Ako ćemo iskreno, ne sviđa mi se što je tako, ali moramo to da prihvatimo kao činjenicu“.

Azar je sa Čelsijem, po dolasku iz Lila, osvojio dve titule, jednu Ligu Evrope, jedan FA kup i trijumfovao u Liga kupu.

„Ljudi ne govore o nama kao kandidatu za jedno od prva četiri mesta i to mi prija. Bolje je kad treniramo u tišini, bilo da smo peti ili šesti, spremamo se za svaku narednu utakmicu, slede nam teška gostovanja Liverpulu i Mančester junajtedu. Čelsi je vrhunski klub i dopada mi se izazov, da na kraju mi budemo ekipa koja će, mimo prognoza, izboriti plasman u Ligu šampiona“, očekuje Eden Azar.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar