''Тежак'' више од 35 милиона евра

Горан Бреговић (69) власник је 30-ак некретнина. Углавном су то луксузне виле, а посједује и станове те гарсонијере. Његово богатство процјењује се на 35 милиона евра. .

Забава 04.04.2019 | 09:11
''Тежак'' више од 35 милиона евра
У Загребу је 2005. купио двокатницу од 550 квадрата. Изнајмљује је за око пет и по хиљада еура мјесечно. Музичар је ту вилу купио од Хрвоја Шаринића.

Страх од сиромаштва
 
Бреговић у Београду, тврде његове комшије, има 15-ак кућа. Кад дође у Србију, станује у београдском насељу Сењак у луксузној вили опасаној високом оградом и гаражним вратима на даљинско управљање. Двориште се с улице не може видјети. Као заштиту од пљачкаша поставио је и видеонадзор. Имање поред виле је такође његово. Ту је направио објекат налик сали за славља, с трамполинима испред, како би се ту играла дјеца његових пријатеља. И тај је дио заштићен високом оградом од знатижељних погледа јавности.

- Цијели живот имам страх од сиромаштва. Вани није као код нас, кад си на улици, немаш тетку да одеш на ручак, немаш ујака да посудиш новац. У рату сте у једном дану изгубили све што сте имали. Због тог сам страха куповао превише ствари. Прије рата имао сам куће, станове, бродове, аутомобиле... Сад више не бринем о себи, имам дјецу, па исти тај страх имам и за њих - испричао је Бреговић.

На београдском Сењаку има двије виле, а недавно је поред њих купио још један плац и ту сад гради нову вилу која ће имати више од 300 квадрата. Једна од те двије процјењује се на 3,5 милиона евра. Бреговић је инвестирао 10. 000 евра само у пластеник, у којем сади парадајз и краставце.

Узгој поврћа
 
Кад не снима у студију или није на турнеји, ради у свом врту. Рекао је да га окопавање најбоље смирује и тако се рјешава стреса. У дворишту још има крушке и јабуке. Љубав према узгоју воћа и поврћа усадио му је отац који је поврће садио на балкону. Бреговић је лани пао са стабла вишње и повриједио краљежницу, но од релаксације пољопривредом није одустао!

Наводно у свакој од његових кућа постоји барем једна врста поврћа коју узгаја. Прва кућа коју је купио 2007. била је она на Јахорини, од 450 квадрата. Његова планинска вила има шест спаваћих соба, малу теретану и базен. Тамо су Тончи Хуљић(57), Петар Грашо (43) и Бреговић 2011. снимали албум 'Мадре Бадесса'.

У црногорском мјесту Пераст има двије куће, једну до друге. Уз њих је 2009. саградио старачки дом. Тамо се никад нико није уселио јер Бреговић од општине Котор није добио употребну дозволу. У старачки дом уложио је око 2 милиона евра. Писало се да је купио хотел и вилу 'Пераст', коју је проширио рестораном и терасом, али Горан то никад није потврдио, пише 24 сата. хр.

Одрастао је у Сарајеву, у насељу Чекалуши. Горана је мајка напустила кад је имао 16 година, након чега је био препуштен сам себи. Почео је свирати народњаке у кавани у Коњицу, радио је на градилишту и продавао новине.

На наступу Бештија запао је за око Жељку Бебеку (73), који га је позвао да свира бас гитару у његовој групи Кодекси, што је Горан прихватио. Њих двојица су 1974. основали Бијело дугме.

Осим виле у Паризу, Бреговић је 2015. купио и вилу на Босфору, у најелитнијем дијелу Истанбула. Наводно је за њу издвојио 14,8 милиона куна. Његова турска резиденција с једне стране има излаз на море које раздваја Еуропу и Азију, а с друге стране налази се у хладовини шуме.

(24сата.хр)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ре

04.04.2019 08:41

само нека купује и гомила, дјеца ће то ионако све да раскрмче

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВА

04.04.2019 09:55

МОРБИДНА МЕГАЛОМАНИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.04.2019 15:00

Имао би и висе, да зна да стеди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миодраг Костадиновиц

05.04.2019 17:57

Нека узива, зарадио је, није покрао од народа, народ му је дао. Такви треба и да имају а не политицари који краду народ. Горане бог нека те види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.04.2019 05:31

Сигурно је "платио" порез на толико богатство у Србији.